Ο Συριακός Στρατός ελέγχει πλήρως το φράγμα της Tabaqa: Η μονάδα προμήθευε ρεύμα σε Ιορδανία & Λίβανο


Freepen.gr - Η αραβική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Sputnik ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Συριακού Στρατού έχουν πλέον τον έλεγχο στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Tishrin, το οποίο βρίσκεται 90 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της επαρχίας του Χαλεπίου.

Το άρθρο πρόσθεσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν σύντομα περιπολίες κοντά στη στρατηγική εγκατάσταση, η οποία έχει ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας περίπου 630 μεγαβάτ (MW). Τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας είχαν προηγουμένως αναλάβει τον έλεγχο του φράγματος της Tabaqa που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα πριν από την πόλη Raqqah.

"Πριν από τον πόλεμο, η Συρία συνήθιζε να προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια σε γειτονικές χώρες όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος", δήλωσε ο Δρ. Ali al-Ahmad, μέλος της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Ερευνών της Συρίας για να αντιληφθεί κανείς την σπουδαιότητα της εξέλιξης.

Ο al-Ahmad πρόσθεσε ότι ο σημαντικότερος λόγος για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Συρία είναι η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας.

Τόνισε ότι "ο συριακός στρατός εργάζεται τώρα για την απελευθέρωση των εκτάσεων γης στη βόρεια περιοχή του Ευφράτη από την κατοχή των ΗΠΑ", προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι τρομοκράτες έχουν εξαλειφθεί και έχει ανακτηθεί πάνω από το 80% της επικράτειας της Συρίας.

Ο Ahmad κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις θα ηττηθούν στο τέλος", υπογραμμίζοντας ότι ο συριακός λαός είναι αποφασισμένος να απελευθερώσει κάθε ίντσα του εδάφους της χώρας από την παρουσία δυνάμεων κατοχής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail