Σημάδι των καιρών στη Σουηδία: Πέρασε μπροστά το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατικών με την αντι-μεταναστευτική ατζέντα

Picudio / pixabay
Freepen.gr - Το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατικών έγινε το δημοφιλέστερο στη Σουηδία, σε μια ιστορική δημοσκόπηση που σηματοδοτεί την αποτυχία των μακροπρόθεσμων προσπαθειών των παραδοσιακών κομμάτων να αποτρέψουν την άνοδό του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην εφημερίδα Aftonbladet, το κόμμα με την αντι-μεταναστευτική ατζέντα απολαμβάνει τώρα την υποστήριξη του 24% των ψηφοφόρων, σε σύγκριση με το μόλις 22,2% για τους Σοσιαλδημοκράτες, το κυρίαρχο κόμμα στην σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας.

"Δεν με εκπλήσσει, το είχα πει από καιρό ότι θα είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα αργά ή γρήγορα", δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Jimmie Åkesson στην εφημερίδα Aftonbladet.

«Μιλάμε εποικοδομητικά για την εγκληματικότητα των συμμοριών, την κλιμάκωση της ανασφάλειας και μια μεταναστευτική πολιτική που δεν λειτουργεί τόσα χρόνια πια».

Ο Åkesson, τα τελευταία 14 χρόνια, μετέτρεψε το κόμμα του από μια περιθωριακή ομάδα σε δυνατό πολιτικό σχηματισμό, εκδιώκοντας αμείλικτα τα πιο ακραία στοιχεία του και ισχυριζόμενος ότι μια πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι του ρατσισμού.



Η δημοσκόπηση της σουηδικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Demoskop σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών λαμβάνει  το πιο υψηλό ποσοστό σε οποιαδήποτε από τις πέντε δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό των κυριοτέρων εφημερίδων και ραδιοτηλεοπτικών φορέων της Σουηδίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail