Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να συνδράμει την Τουρκία στην κατασκευή μαχητικών αεροσκαφών!

Freepen.gr - Η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην ανάπτυξη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών 4 ++ και της πέμπτης γενιάς και να προσφέρει τις τεχνολογίες της, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας Ντμίτρι Σγουγκάγιεφ στους δημοσιογράφους στο Dubai Airshow-2019.

"Όσο για την ανάπτυξη προηγμένων αεροσκαφών, τώρα οι πλευρές βρίσκονται σε τεχνικές συνομιλίες για αεροσκάφη γενιάς 4 ++ και διεξάγουν επίσης τις πρώτες προκαταρκτικές διαβουλεύσεις σχετικά με το jet 5ης γενιάς", ανέφερε ο Σγουγκάγιεφ.

«Δεδομένης της ικανότητάς της να κατασκευάζει αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, η Ρωσία θα μπορούσε να συμμετάσχει σε αυτό το έργο: συγκεκριμένα, αυτή η συνεργασία είναι δυνατή σε μια σειρά από συστήματα αεριωθούμενων αεροσκαφών», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Σγουγκάγιεφ, οι εταίροι συζητούν τώρα αυτό το ζήτημα. "Ωστόσο, είναι νωρίς να πούμε ότι έχουν ξεκινήσει ουσιαστικές συνομιλίες για τη δημιουργία ενός νέου αεροσκάφους από τη Ρωσία και την Τουρκία", τόνισε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail