Agni-II: Ο βαλλιστικός πύραυλος της Ινδίας που μόνο αγνός δεν είναι

Reuters / Pawel Kopczynski
Freepen.gr - Η Ινδία έχει δοκιμάσει με επιτυχία ένα μεσαίου βεληνεκούς πύραυλο, ικανό να φέρει πυρηνική κεφαλη, τον Agni-II. Για πρώτη φορά η δοκιμή διεξήχθη το βράδυ, αλλά καταγράφηκε από μάρτυρες.

Η τελευταία δοκιμή για το κύριο στρατηγικό όπλο αποτροπής της Ινδίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, από το κέντρο δοκιμών στο νησί Abdul Kalam, κοντά στην ακτή της Odisha, σύμφωνα με δημοσίευματα τοπικών ΜΜΕ, που δείχνουν ένα βίντεο του πυραύλου που ανέβηκε στον νυχτερινό ουρανό.

Το Agni-II είναι ένα βαλλιστικό βλήμα δύο σταδίων μήκους 21 μέτρων, εμβέλειας έως 3.500 χιλιομέτρων, το οποίο μπορεί να μεταφέρει ένα ωφέλιμο φορτίο 1.000 κιλών. Αναπτύχθηκε από τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης της Άμυνας και παράγεται στην εγχώρια αγορά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail