Το Ισραήλ σχεδιάζει τη νέα κορβέτα για την προστασία ΑΟΖ & υποδομών

Freepen.gr - Το Ισραήλ Υπουργείο Άμυνας έχει υπογράψει συμφωνία με τα Ισραηλινά Ναυπηγεία για το σχεδιασμό του επόμενου νέου και προηγμένου πολεμικού πλοίου του Ισραηλινού Ναυτικού, της κλάσης "Reshef".

Αντικαθιστώντας το άνω των 20 ετών αξιόπιστο SA'AR 4.5, το νέο σκάφος πρέπει να αντέξει επιτυχώς τις νέες και εξελισσόμενες απειλές και προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει. Οι νέες κορβέτες Reshef Class, οι οποίες θα βασίζονται στο δοκιμασμένο σχεδιασμό ISL S-72, θα ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες του Ισραηλινού ναυτικού στο μελλοντικό πεδίο μάχης και θα βοηθήσουν στην προστασία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του Ισραήλ κι εγκαταστάσεων φυσικού αερίου εντός των χωρικών υδάτων του Ισραήλ.

Όλα τα συστήματα μάχης στο νέο πλοίο θα είναι του βιομηχανικού αμυντικού κλάδου του Ισραήλ.

Η Israel Shipyards Ltd. είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες κατασκευής και επισκευής πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι κυριότερες προσφορές της καλύπτουν τους πυραύλους των πλοίων κλάσης SA'AR, συμπεριλαμβανομένων SA'AR 4, SA'AR 4,5 και SA'AR S-72, περιπολικών, ταχέων περιπολικών συμπεριλαμβανομένων των SHALDAG MK II - MK V, εμπορικών πλοίων, ρυμουλκών και βαρκών πολλαπλών χρήσεων.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η εταιρεία έχει κατασκευάσει και παραδώσει μεγάλο αριθμό από αυτά τα σκάφη, τα οποία βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία με το ισραηλινό ναυτικό, την ακτοφυλακή αλλά και αρχές ασφαλείας άλλων χωρών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail