Φυλακίστηκε μόλις 15 ημερών κι αποφυλακίστηκε στα δύο του

Freepen.gr - Ο Βέτιτ Ακίφ ήταν μόνο 15-ημερών όταν εστάλη στη φυλακή με τη μητέρα του που κατηγορείται για τρομοκρατία και συμμετοχή στο πραξικόπημα. Αυτός και η μητέρα του απελευθερώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά από δύο χρόνια φυλάκισης. Ο Ακίφ είδε τον ελεύθερο κόσμο για πρώτη φορά από τότε που γεννήθηκε.

Η μητέρα του Ακίφ, Χαλιμέ Καμάν προφυλακίστηκε από το τουρκικό δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2017, στο πλαίσιο έρευνας για το κίνημα Gülen, το οποίο η κυβέρνηση κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Το νεογέννητο παιδί της Χαλιμέ στάλθηκε επίσης στη φυλακή μαζί της. Σύμφωνα με το Kronos news, τόσο η μητέρα όσο και το παιδί έχουν πρόσφατα απελευθερωθεί από τη φυλακή εν αναμονή της δίκης.

Σήμερα περισσότερες από 17.000 γυναίκες και πάνω από 500 παιδιά βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail