Οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν τις SDF σε τακτικές άμυνας απέναντι στους Τούρκους [Foreign Policy]

Freepen.gr - Οι δυνάμεις των ΗΠΑ εκπαίδευσαν τις SDF για ενδεχόμενη επιχείρηση από τις τουρκικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε το περιοδικό Foreign Policy την Τρίτη και αναπαράγει το πρακτορείο Ανατολή.

Αναφερόμενο σε έναν αξιωματικό του Στρατού των Η.Π.Α. που συνεργάστηκε με την ομάδα, το περιοδικό ανέφερε ότι οι SDF διδάχθηκαν εξελιγμένες τακτικές μάχης, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου κατασκευής ενός δικτύου σηράγγων κάτω από τις βασικές πόλεις της βορειοανατολικής Συρίας ως μέρος ενός σχεδίου κατά μίας πιθανής τουρκικής στρατιωτικής εισβολής.

Ο αξιωματικός ανέφερε στο Foreign Policy ότι η ομάδα άρχισε να εργάζεται πάνω στη δημιουργία δικτύου σηράγγων μετά την κατάληψη της Αφρίν από την Τουρκία το 2018.

Ο αξιωματικός ανέφερε επίσης ότι τα στρατεύματα των Η.Π.Α. διεξήγαγαν αρκετές πρόβες με τις SDF σχετικά με τον τρόπο συντονισμού σε περίπτωση τουρκικής επιχείρησης καθώς και κατάρτισης για την οικοδόμηση μιας "αμυντικής βάσης", μιας στρατιωτικής στρατηγικής που επιδιώκει να προκαλέσει καθυστέρηση σε μια επίθεση.

Ένας πρώην αξιωματικός του Στρατού των ΗΠΑ, ο οποίος επίσης συνεργάστηκε με τις SDF, επιβεβαίωσε την "ομαδική κατασκευή σηράγγων" κατά της Τουρκίας, ανέφερε το Foreign Policy προσθέντοντας ότι οι σήραγγες και άλλες άμυνες πιθανότατα δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την ενδεχόμενη απόσυρση των ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail