Ποιος δουλεύει [για] ποιον τελικά; Ξεκίνησε επίθεση η Τουρκία στην Ιεράπολη - Αναφορές ότι η Μόσχα αρνήθηκε αεροπορική κάλυψη

Freepen.gr - Τις τελευταίες ώρες μεταδίδονται συγκεχυμένες αναφορές σχετικά με την επίθεση που ξεκίνησαν οι μισθοφόροι ισλαμιστές της Τουρκίας από τρεις άξονες κινούμενοι προς την Ιεράπολη. Φιλοτουρκικοί λογαριασμοί μεταδίδουν ότι ήδη οι τρομοκράτες κατέλαβαν τρία χωριά ενώ το Rojawa Network διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Οι τουρκικοί λογαριασμοί παρουσιάζουν μεγάλη δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες παρουσιάζοντας εικόνες τεθωρακισμένων σε κίνηση και μεταδίδοντας την κατάληψη ενός συριακού Τ-55, κάτι που διαψεύδει η συριακή πλευρά σημειώνοντας ότι παρατήθηκε λόγω βλάβης. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές κάνουν λόγο για έναν νεκρό στρατιώτη του SAA και τρεις τραυματίες τρομοκράτες από την ανταλλαγή πυρών.



Σύμφωνα με τον Ιρανό αναλυτή Babak Taghvaee, Συριακός Στρατός και SDF ετοιμάζονται για την αντεπίθεσή τους.



Το ανησυχητικό όμως το οποίο σημειώνει ο αναλυτής και μεταφέρουμε με επιφύλαξη είναι ότι οι Ρώσοι αρνήθηκαν σήμερα τη δημιουργία μιας No Fly Zone με αποτέλεσμα οι εισβολείς να έχουν πλέον αεροπορική βοήθεια ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι δεν υπήρχαν αναφορές για δραστηριότητα της τουρκικής αεροπορίας. Το πιο ανησυχητικό όμως που αναφέρει είναι ότι σύμφωνα με τον Taghvaee, ζητήθηκε από τους αμυνόμενους αεροπορική κάλυψη από τη Μόσχα και δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση.

Ως εκ τούτου το βάρος θα πέσει πλέον στη Συριακή Αεροπορία που δεν έχει όμως το πλέον σύγχρονο οπλοστάσιο. 

Εν τέλει ποιος δουλεύει [για] ποιον τελικά; Όλοι πλέον εστιάζουν την προσοχή τους στη Ρωσία.


ΝΕΩΤΕΡΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Μεταδίδεται από στρατιωτικούς λογαριασμούς ότι τελικά η επίθεση των ισλαμιστών αναχαιτίστηκε πλήρως από τον SAA.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail