Μεγάλη αστοχία της Ελληνικής Τηλεόρασης: Δεν είναι π. Τούρκος κομάντος αλλά ο Ελληνας Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί

Freepen.gr - Η ιστορία του ακτιβιστή Ελληνα του Πόντου, Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί είναι γνωστή τόσο στη Freepen.gr όσο και σε άλλους διαδικτυακούς τόπους που ενημερώναμε συχνά για την τύχη του στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας, όπου του Θεοφάνη Μαλκίδη.

Ο Γιαϊλαλί υπηρετούσε στον τουρκικό στρατό όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 πιάστηκε αιχμάλωτος του ΡΚΚ κι ανακάλυψε τις πραγματικές ελληνικές του ρίζες. Άλλαξε το όνομά του σε Γιάννης-Βασίλης.

Έκτοτε ξεκίνησε ένα μεγάλο αγώνα για τα δικαιώματα των γηγενών εθνών της Μικράς Ασίας. 

Δε θα έπρεπε να τα ακούσουμε / δούμε κι αυτά στο ρεπορτάζ αντί να βλέπουμε διαρκώς το "Τούρκος"; Βλέπετε άλλωστε σε τι φόντο μιλά ο Γιάννης-Βασίλης.

Δείτε το σχετικό βίντεο με το Γιάννη-Βασίλη να περιγράφει τις φρικαλεότητες του τουρκικού στρατού εκείνα τα χρόνια. Για να ξέρετε ποιοι ήταν τα πρότυπα των τζιχαντιστών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail