Ταλ Ταμρ: Το νέο στρατηγικό επίκεντρο μετά την Ιεράπολη που χρήζει άμεσης προσοχής

Freepen.gr - Το Ταλ Ταμρ είναι από τις πρώτες πόλεις που έστειλε ο Συριακός Στρατός (SAA) δυνάμεις την επομένη ημέρα της συμφωνίας Σύριων και Κούρδων, το οποίο βρίσκεται πάνω στον στρατηγικό οδικό άξονα Μ-4 και βορειο-δυτικά της Χάσακα.

Φαίνεται ότι μετά την Ιεράπολη, όπου μάλλον κρίθηκε το τι μέλλει γενέσθαι, ίσως θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτήν την πολύ σημαντική πόλη καθώς βρίσκεται όχι μόνο πάνω στην εθνική οδό αλλά και τη διασταύρωση για τη Χάσακα, το Καμισλί και τη Ρέις αλ Αΐν την οποία πολιορκούν για την ώρα οι μισθοφόροι ισλαμιστές της Αγκυρας.

Τις τελευταίες ώρες αυτοί κινήθηκαν πάνω στον Μ-4 με κατεύθυνση το Ταλ Ταμρ βομβαρδίζοντας τα σιλό έξω από την πόλη. Ως εκ τούτου ο συριακός στρατός ενίσχυσε άμεσα τις θέσεις του στην πόλη.

Σε απλά λόγια όποιος ελέγχει το Ταλ Ταμρ ελέγχει και την πρόσβαση σε μεγάλες πόλεις και όχι μόνο.








Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει μεγάλη σημασία ως προς το πως θα κινηθεί η Ρωσία η οποία ήταν εκείνη που έκλεισε τη συμφωνία Δαμασκού και Κούρδων. Οι εγγυήσεις που θα έδωσε σίγουρα δεν μπορεί να ήταν ότι...θα χάσετε τις πόλεις σας.



Τέλος το Al Hadath μεταδίδει πως το Κρεμλίνο χαρακτήρισε την τουρκική επιχείρηση στη Συρία ως απαράδεκτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail