Ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την Ελλάδα ότι βυθίζει βάρκες και ανοίγει πυρ κατά των μεταναστών - Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Freepen.gr - Την Παρασκευή είχαμε την αποκάλυψη της επιστολής στον ΟΗΕ όπου μάθαμε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πραγματοποίησε εθνοκάθαρση την περίοδο 1963-1974. Σήμερα η σκυτάλη πέρασε στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας στην Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό λέγοντας πως η Ελλάδα χτυπά με πυρά σκάφη προσφύγων [ενώ πολύ καλά γνωρίζει ότι πρόκειται για μετανάστες που θέλουν να έρθουν παράνομα στην Ελλάδα], βυθίζει τα σκάφη τους και τους εξαναγκάζει να επιστρέφουν τραυματισμένοι πίσω στην Τουρκία.

Εντελώς ξεδιάντροπα πλέον η Τουρκία κάνει ό,τι θέλει και ξεστομίζει ό,τι της κατέβει [και εξυπηρετεί]. Κανείς δεν τολμά να την ακουμπήσει. Τους έχει όλους στο γεωπολιτικό βρακί της.



Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.

Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές.

Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού.

Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail