Ακόμα δεν έχει καταργηθεί ούτε μία γραμμή από τις άπειρες συριζαίικες γελοιότητες που διέλυσαν τα σχολεία

Taken / pixabay
Είχαμε τις εξαγγελίες για τον εκπαιδευτικό εμπιστοσύνης (!;), τώρα έχουμε τους διορισμούς ψυχολόγων στα σχολεία. Στο μεταξύ δεν έχει καταργηθεί ούτε μία γραμμή από τις άπειρες συριζαίικες γελοιότητες που διέλυσαν τα σχολεία. Να γράψω εδώ μερικά μήπως η κα Υφυπουργός, που αν και συνάδελφος, δεν φαίνεται να γνωρίζει την λειτουργία των σχολείων.

Ελένη Παπαδοπούλου

Ισως να φταίει ότι όσο μας διέλυε ο Σύριζα τα σχολεία και κάναμε ακροβατικά για να τα κρατήσουμε όρθια, η κα Υφυπουργός ήταν αποσπασμένη στη ΝΔ και δεν παρακολουθούσε το δράμα της εκπαίδευσης.

Τα σχολεία λοιπόν ξεκινούν με τον συριζαίικο νόμο (δυσ)λειτουργίας, που συνίσταται στα εξής:

1. Μηδέν πειθαρχικές τιμωρίες, Μέχρι 2 ημέρες αποβολές κι ας έχει κάψει ο κανακάρης το σχολείο. Γραφειοκρατία απίστευτη για να φύγει από το σχολείο όποιος το διαλύει. Διαγωγή εξαιρετική σε όλους κι ας έχουν 500 αποβολές. Κατάργηση του ποινολόγιου. Ηλίθιες συζητήσεις επί συζητήσεων και πρακτικά επί πρακτικών όταν ο Βαγγελάκης πάρει 3 αποβολές ή 5 αποβολές ή άντε πάλι άλλες τρεις κτλ κτλ, ενώ ο Βαγγελάκης καφρίζει ανενόχλητος μαζί με άλλους αντίστοιχους Βαγγελάκηδες.

2. 114 αδικαιολόγητες απουσίες. Δεν υπάρχουν δικαιολογημένες. Κοινώς 114 αδικαιολόγητες κοπάνες για τα βλαστάρια. Τί να πω; Μπορεί ο ψυχολόγος ή ο εκπαιδευτικός εμπιστοσύνης να τους πείσει να έρχονται στο σχολείο.

3. Παιδιά που δεν γνωρίζουν ελληνικά σε τάξεις μεγαλύτερες του επιπέδου τους χωρίς καμία πρόνοια. Το λένε ένταξη, αλλά να μην πω καλύτερα τί είναι.

4. Θεματική εβδομάδα ορθοπολιτικής μπαρούφας, όπου χάνονται τα μαθήματα μίας εβδομάδας, για να συζητάμε ανοησίες.

5. Κοινωνιολογίες - μαρξιστικές θεωρίες σε όλες τους τις μορφές που διδάσκονται ένα σκασμό ώρες στο Λύκειο.

6. Οι καθηγητές της οικιακής οικονομίας, κυρίως διατροφολόγοι, διδάσκουν πολιτική αγωγή, κοινωνιολογίες και οικονομικά, λολ τέλος πάντων.

7. Η τσάντα του Δημοτικού στο σχολείο δύο ΣΚ τον μήνα.

Αυτά για αρχή.

Πριν λοιπόν αρχίσετε τους διορισμούς, ενώ δεν έχουμε καν εκπαιδευτικούς, κοιτάξτε τα απλά μπας και φέτος λειτουργήσουμε χωρίς να έχουμε τον Βαγγελάκη και τον κάθε Βαγγελάκη να μας τραμπουκίζει και αφήστε τον καναπέ του ψυχολόγου για αργότερα.

* Η Ελένη Παπαδοπούλου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Bath, στην Μ. Βρετανία και είναι διδάκτωρ Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail