Το νέο υπερόπλο της Γαλλίας: Το αόρατο και αθόρυβο Υ/Β SUFFREN που ακούει τα πάντα

Freepen.gr - Στις 12 Ιουλίου 2019, κατά τη διάρκεια τελετής παρουσία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν, η Naval Group καθέλκυσε το Suffren, το πρώτο από τα έξι πυρηνικά υποβρύχια τελευταίας γενιάς στο Χερβούργο. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί βασικό βήμα για το πρόγραμμα υποβρυχίων κλάσης Barracuda προς όφελος του γαλλικού ναυτικού.

Το Suffren είναι ο πρώτο υποβρύχιο της σειράς Barracuda-class, σχεδιασμένα για να αντικαταστήσουν αυτά της κλάσης Rubis. Η Naval Group είναι υπεύθυνη για την κατασκευή.

Με αυτό το πρόγραμμα, η Naval Group συνεργάζεται με περισσότερους από 10.000 ανθρώπους και 800 εταιρείες στη Γαλλία.

Το Suffren είναι ένα από τα πιο προηγμένα στελθ υποβρύχια σε όλο τον κόσμο. Αυτή η διακριτικότητα, σε συνδυασμό με τις προηγμένες δυνατότητες ανίχνευσης, εγγυάται την ακουστική του υπεροχή, σημειώνει η εταιρεία.





Για πρώτη φορά χάρη στα υποβρύχια της κατηγορίας Suffren, το γαλλικό ναυτικό θα έχει μια μεγάλη ικανότητα πλήγματος με ναυτικούς πυραύλους κρουζ ΜΒDA (MdCN). Επίσης διαθέτει ειδική θυρίδα για την είσοδο / έξοδο ειδικών δυνάμεων αλλά και ξεχωριστό χώρο που επιτρέπει τη μεταφορά υποβρυχίων οχημάτων.

Πιο διακριτικό κι ευέλικτο, το Suffren διαθέτει την τελευταία γενιά συστημάτων, συμπεριλαμβανομένης μιας κεντρικής και πιο αυτοματοποιημένης πλοήγησης.

Έχει εκτόπισμα επιφανείας 4.700 τόνους (5.300 σε κατάδυση), μήκος 99 μέτρα, διάμετρο 8 μέτρα, πυραύλους κρουζ και τορπίλες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail