Τρίωρη περιπέτεια στη Μεσόγειο: Su-35 πέρασε μπροστά από P-8A Poseidon εν μέσω τριών αναχαιτίσεων

Freepen.gr - Σύμφωνα με δήλωση του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, ένα ρωσικό SU-35 αναχαίτισε τουλάχιστον τρεις φορές ένα αμερικανικό P-8A Poseidon στις 4 Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι μία από τις αναχαιτίσεις ήταν "ανασφαλής" και έθεσε σε κίνδυνο το αμερικανικό πλήρωμα.

"Στις 4 Ιουνίου 2019, ένα αεροσκάφος P-8A Poseidon των ΗΠΑ που πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα αναχαιτίστηκε από ένα ρωσικό SU-35 τρεις φορές κατά τη διάρκεια μιας πτήσης 175 λεπτών. Η πρώτη και η τρίτη αναχαίτιση θεωρήθηκαν ασφαλείς. Η δεύτερη προσδιορίστηκε ως μη ασφαλής λόγω του γεγονότος ότι το SU-35 διεξήγαγε ένα πέρασμα υψηλής ταχύτητας ακριβώς μπροστά από το αεροσκάφος της αποστολής, γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο τους πιλότους και το πλήρωμά μας. η διάρκεια της αναχαίτισης ήταν περίπου 28 λεπτά», ανέφερε η δήλωση.

Σύμφωνα με τον 6ο στόλο των ΗΠΑ, "τα αεροσκάφη των ΗΠΑ λειτουργούσαν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και δεν προκάλεσαν αυτή τη ρωσική δραστηριότητα". Η δήλωση αναφέρεται επίσης στη συμφωνία του 1972 για την πρόληψη των ατυχημάτων στην ανοικτή θάλασσα, η οποία προωθεί τη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια πτήσεων πάνω ή πέραν των διεθνών πλωτών οδών.

"Ενώ τα ρωσικά αεροσκάφη επιχειρούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο, αυτή η αναχαίτιση ήταν ανεύθυνη και αναμένουμε από αυτούς να συμπεριφέρονται στα πλαίσια των διεθνών προτύπων που έχουν τεθεί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και να αποτρέψουν περιστατικά [...]. Οι ανασφαλείς ενέργειες αυξάνουν τον κίνδυνο εσφαλμένων υποθέσεων και των δυνατοτήτων σύγκρουσης των μεσαίων αεροσκαφών", ανέφερε η δήλωση.

Ο ρωσικός στρατός δεν έχει σχολιάσει ακόμα το συμβάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail