Σάλος στην Ουκρανία με δύο σουρωμένους αστυνομικούς που σκότωσαν μικρό παιδί παίζοντας σκοποβολή


Freepen.gr - Δύο Ουκρανοί αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο δικαστήριο κατηγορούμενοι για το θάνατο ενός παιδιού πέντε ετών, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το BBC. Οι ανακριτές υποστηρίζουν ότι ο Ivan Pryhodko και ο Volodymyr Petrovets έπιναν εκτός υπηρεσίες και πυροβολούσαν σε κουτιά όταν μια αδέσποτη σφαίρα έπληξε το αγόρι.

Οι ύποπτοι δε σχολίασαν τίποτε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δήλωσαν οι δικηγόροι τους.

Ο θάνατος του παιδιού έχει σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και επικρίσεων κατά της ουκρανικής αστυνομίας καθώς οι αρχικές αστυνομικές δηλώσεις υποστήριζαν ότι το παιδί πέθανε αφού έπεσε πάνω σε βράχο.

Οι δύο άνδρες στερήθηκαν το δικαίωμα να μείνουν ελεύθεροι με εγγύηση σε ακρόαση στην πρωτεύουσα, Κίεβο.

Το συμβάν έλαβε χώρα την Παρασκευή, όταν οι δύο αξιωματικοί έπιναν μαζί στην αυλή ενός κτιρίου διαμερισμάτων κοντά στο Κίεβο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Στο νοσοκομείο, η αρχική αστυνομική εκδοχή των γεγονότων διαψεύστηκε όταν εντοπίστηκαν θραύσματα μιας σφαίρας στο κεφάλι του αγοριού, που ονομαζόταν Kyrylo.

Ο επικεφαλής της αστυνομικής περιφέρειας του Κιέβου υπέβαλε την παραίτησή του και υπάρχουν αυξανόμενες πιέσεις προς τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας να πράξει το ίδιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail