«Χρειαζόμαστε τους S-400 στην Τουρκία γιατί κινδυνεύουμε. Μας περιβάλλει ένας δακτύλιος φωτιάς»

Freepen.gr - Η αγορά των ρωσικών συστημάτων πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-400 δεν αποτελεί πολυτέλεια για την Τουρκία, αλλά μια ανάγκη, σύμφωνα με τον Μέτιν Φεϊζιόγλου, επικεφαλής της τουρκικής δικηγορικής ένωσης, αναφέρει η hurriyetdailynews.com.

"Η Τουρκία πρέπει να ενισχύσει την αεράμυνα της. Έχει βαθείς στόχους. Ο στόχος της Τουρκίας για το 2021 είναι να υλοποιήσει το Siper [οικιακό σύστημα πυραύλων μεγάλης εμβέλειας]. [Μερικοί κύκλοι] δεν θέλουν την Τουρκία να διαθέτει σύστημα αεράμυνας", δήλωσε ο Φεϊζιόγλου στις 22 Ιουνίου σε ένα φόρουμ συζήτησης όπου ήταν συντονιστής.

"Η αγορά των συστημάτων αεράμυνας S-400 δεν αποτελεί πλέον θέμα προτίμησης. Έχει γίνει πρόβλημα κυριαρχίας για την προστασία της ασφάλειας ζωής των 82 εκατομμυρίων [πολιτών]", δήλωσε.

Ο Φεϊζιόγλου τόνισε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα αποστασιοποιηθεί από το ΝΑΤΟ.

Εν τω μεταξύ, ο Νεζάτ Εσλέν, ταξίαρχος ε.α., υπογράμμισε την ανάγκη επικαιροποίησης της στρατηγικής ασφάλειας της Τουρκίας σε σχέση με τις περιφερειακές εξελίξεις.

"Είμαστε περιτριγυρισμένοι από ένα δακτύλιο φωτιάς. Πρέπει να αξιολογήσουμε αυτές τις απειλές κατά την ανάπτυξη της στρατηγικής μας για την ασφάλεια", ανέφερε σε αυτή την εκδήλωση.

"Οι χώρες του ΝΑΤΟ θέλουν να χωρίσουμε, αλλά πρέπει να μείνουμε στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε γιατί μας περιμένουν μεγάλοι κίνδυνοι. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό εγχώριο μέτωπο και έναν ισχυρό στρατό», πρόσθεσε ο Εσλέν.

Ένας άλλος στρατιωτικός ε.α., ο στρατηγός Αλί Ντενίζ Κουτλούκ, εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του για την αγορά συστημάτων S-400 από την Τουρκία, λέγοντας ότι είναι η "σωστή επιλογή".

"Το S-400 είναι ένα ακριβές σύστημα πυραύλων", ανέφερε, δίνοντας έμφαση στην σπουδαιότητα της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ.

"Αν οι Η.Π.Α. είναι ο σύμμαχός μας, τότε ποιος είναι ο εχθρός μας;" ρώτησε ο Χασάν Ουνάλ, ένας ειδικός για τις πολιτικές επιστήμες.

"Υπάρχει πλήρες πρόβλημα για τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ανάλυση μου, οι S-400s δεν αποτελούν πρόβλημα μεταξύ των Η.Π.Α. και της Τουρκίας, η κρίση είναι αποτέλεσμα μιας σφαίρας προβλημάτων. Είμαστε πραγματικά αντιμέτωποι με μια κρίση εμπιστοσύνης", δήλωσε ο Ουνάλ στην εκδήλωση, τονίζοντας την ανάγκη της Τουρκίας να επανεξετάσει τις σχέσεις της με τα περιφερειακά κράτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail