Έρχεται κι άλλο χουνέρι για τον Ερντογάν μετά την Κωνσταντινούπολη: Μπαμπατζάν και Γκιουλ βάζουν μπροστά το νέο κόμμα

Freepen.gr - Ο Τούρκος αρθρογράφος Ντενίζ Ζεϊρέκ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας και βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Αλί Μπαμπατζάν έχει επιταχύνει τις προσπάθειές του για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού κόμματος, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του Artı Gerçek.

Μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό Fox, ο Ζεϊρέκ δήλωσε ότι δεν είναι πλέον φήμη, αλλά γεγονός το ότι ο Μπαμπατζάν ήταν απασχολημένος με το νέο κόμμα στην Άγκυρα, ενώ η χώρα είχε επικεντρωθεί στην επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ θα γίνει επίτιμος πρόεδρος του νέου κόμματος, δίνοντας πλήρη υποστήριξη στον μπαμπατζάν σύμφωνα με τον Ζεϊρέκ.

Μετά τη φυγή του από το προεδρικό μέγαρο, ο Γκιουλ αναμενόταν να ξεκινήσει ένα νέο πολιτικό κόμμα απέναντι στο ΑΚΡ του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης βρέθηκε πολύ κοντά σε μια υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας, ωστόσο ξαφνικά αποφάσισε να μην προχωρήσει και πολλοί το συνέδεσαν με κάποιες επισκέψεις κρατικών αξιωματούχων που δέχθηκε.

Μετά την παραίτησή του, ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ασχολήθηκε επίσης με τις προσπάθειες για την ίδρυση ενός νέου κόμματος, ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ. Τον Μάιο, ο Νταβούτογλου πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στο Ντιγιαρμπακίρ, μια πρωτίστως Κουρδική πόλη, σηματοδοτώντας το νέο κόμμα.

Ο Ζεϊρέκ είπε ότι οι Γκιουλ και Νταβούτογλου δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο πολιτικά.

Ο Μπαμπατζάν, 52 ετών, απόφοιτος του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Μέσης Ανατολής (ODTÜ), αποχώρησε από την τουρκική κυβέρνηση το 2015 μετά από 13 υπηρεσίας σε διάφορα υπουργεία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail