Κλειστοφοβικό θρίλερ: Επί 21 ημέρες όλο το ινδικό ναυτικό κυνηγούσε ένα κρυμμένο πακιστανικό υποβρύχιο

 ΑΡ Photo/ Anwar Abbas
Freepen.gr - Τον περασμένο Μάρτιο, το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε πάνω από 60 πλοία, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροπλανοφόρου και πυρηνικών υποβρυχίων κοντά στα ύδατα του Πακιστάν στην Αραβική Θάλασσα, για να «εμποδίσει και να αποτρέψει κάποια τυχόν κακή περιπέτεια» από το Ισλαμαμπάντ μετά την επίθεση στις 14 Φεβρουαρίου στην Pulwama που άφησε νεκρούς περίπου 40 ινδούς στρατιώτες.

Το υποβρύχιο ταχύτατης προσβολής του Πακιστάν PNS Saad εξαφανίστηκε από τα πακιστανικά χωρικά ύδατα σύντομα μετά την αεροπορική επιδρομή σε ένα ύποπτο τρομοκρατικό στρατόπεδο στο Balakot στις 26 Φεβρουαρίου μετά από μια θανατηφόρα βομβιστική επίθεση σε μια συνοδεία ινδικού στρατιωτικού προσωπικού στο Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, ανέφερε η Times of India, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Πακιστανοί ίσως πίστευαν ότι το Νέο Δελχί θα χρησιμοποιήσει τη ναυτική του δύναμη για να αντιδράσει για την επίθεση στην Pulwama.

"Η τοποθεσία κοντά στο Καράτσι, από όπου εξαφανίστηκε το PNS Saad, θα μπορούσε να φτάσει στην ακτή του Γκουτζαράτ σε τρεις ημέρες και την έδρα του δυτικού ινδικού στόλου στη Βομβάη εντός πέντε ημερών και θεωρήθηκε ως σημαντική απειλή για την ασφάλεια της χώρας" τόνισαν οι κυβερνητικές πηγές.

Το αγνοούμενο συμβατικό υποβρύχιο ανάγκασε ολόκληρο το ινδικό ναυτικό να πραγματοποιήσει εκτενείς αναζητήσεις για να το εντοπίσει.

"Σε όλες τις περιοχές που θα μπορούσε να έχει πλεύσει στο δεδομένο χρονικό διάστημα, διεξήχθησαν εκτεταμένες έρευνες από το Ινδικό Ναυτικό. Στην επιχείρηση μετείχαν και αεροσκάφη P-8, ανέφεραν οι πηγές.

Το Ναυτικό λέγεται ότι είχε λάβει όλα τα «προληπτικά μέτρα» για να διασφαλίσει ότι ακόμη και αν το πακιστανικό υποβρύχιο είχε εισέλθει στα ινδικά ύδατα, να αναγκαζόταν να αναδυθεί.

Το Νέο Δελχί φέρεται να απέστειλε επίσης το πυρηνικό του υποβρύχιο INS Chakra και το INS Kalvari κατά μήκος των υδάτων του Πακιστάν με εντολή να παρακολουθούν όλες τις κινήσεις για τον εντοπισμό του PNS Saad.

Καθώς περνούσαν οι ημέρες, το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό συνέχισε να επεκτείνει την περιοχή αναζήτησης και χρησιμοποίησε δορυφόρους για να το εντοπίσει, με αμφιβολίες ότι το υποβρύχιο θα μπορούσε να κρύβεται αλλού, σύμφωνα με την Times of India.

Μετά από 21 ημέρες έρευνας μεγάλης κλίμακας, το Ινδικό Ναυτικό φαινόταν να είχε καταφέρει να εντοπίσει το PNS Saad στη δυτική πλευρά του Πακιστάν. Το υποβρύχιο πιστεύεται ότι είχε σταλεί εκεί για να παραμένει σε κρυφή θέση σε περίπτωση που οι εντάσεις μεταξύ Νέου Δελχί και Ισλαμαμπάντ έβγαιναν εκτός ελέγχου και ξεσπούσε ένας ευρύτερος πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail