State Department σε Τουρκία: Είστε ιδιαίτερα προκλητικοί - Μην κάνετε καμία γεώτρηση "στα νερά που αξιώνει η Κύπρος"

Freepen.gr - Μια οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το State Department  δια του εκπροσώπου του, Morgan Ortagus με την οποία καλεί την Τουρκία να απέχει από ιδιαίτερα προκλητικές ενέργειες σε μια περιοχή την οποία "αξιώνει" [claimed] η Κύπρος:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις εξαγγελθείσες προθέσεις της Τουρκίας να ξεκινήσουν τις υπεράκτιες γεωτρήσεις σε μια περιοχή την οποία αξιώνει η Κυπριακή Δημοκρατία ως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα προκλητικό και κινδυνεύει να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις και να ενθαρρύνουν όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση.



Από τη μία πλευρά καλεί τους Τούρκους να σταματήσουν αλλά από την άλλη δεν αναγνωρίζει την περιοχή ως μέρος της Κυπριακής ΑΟΖ καλώντας όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail