Πανευτυχής ο Πούτιν: Ξεκινά η παραγωγή των συστημάτων S-500

Freepen.gr - Το σύστημα ραντάρ και ο σταθμός ραντάρ πολλαπλών χρήσεων που αποτελούν μέρος του εναέριου αμυντικού συστήματος S-500 Prometheus έχουν ελεγχθεί και είναι έτοιμα για σειριακή παραγωγή, σύμφωνα με πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που επικαλείται η ιστοσελίδα izvestia.ru.

Το τελικό στάδιο των δοκιμών των ραντάρ διεξήχθη στη βάση 185th Combat Training Center της Αεροδιαστημικής Δύναμης στην επαρχία Αστραχάν.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη συνεργασία μεταξύ των συστημάτων ραντάρ S-500 και των συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων Pantsir-SM, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να συνεργάζονται. Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Anton Lavrov εξήγησε ότι τα ραντάρ θα είναι "υπεύθυνα" για απειλές μεγάλης εμβέλειας, όπως βαλλιστικοί πυραύλους και αεροσκάφη, ενώ οι χειριστές των Pantsir-SM θα «επικεντρωθούν» στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το S-500 προορίζεται επίσης να συνεργάζεται άψογα με τα συστήματα S-300, S-350 και S-400.

Το Μάρτιο, ο υποστράτηγος Βλαντιμίρ Λιαπαρόφ, επικεφαλής της ακαδημίας αεροπορικής και διαστημικής άμυνας Ζούκοφ, δήλωσε ότι τα τελευταία συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος S-500 και S-350 θα γίνουν μέρος του οπλισμού της Ρωσίας μέχρι το 2020.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail