Η Ρωσία ετοιμάζει νέα αχανή βάση στον Αρχάγγελο για τον στρατό της στην Αρκτική: Οι δυνατότητες logistics ζαλίζουν!



The new military logistics base in Arkhangelsk on display during the Arctic Forum in St.Petersburg. Photo: Atle Staalesen
Freepen.gr - Μια σειρά στρατιωτικών μονάδων έχουν αναπτυχθεί σε νέες και αναβαθμισμένες βάσεις κατά μήκος της ρωσικής ακτής της Αρκτικής και ως εκ τούτου έχουν αυξανόμενη ανάγκη σε τροφοδοσία. Για αυτό κατασκευάζεται ένα νέο κέντρο logistics που θα βοηθήσει το Βόρειο Στόλο να χειριστεί τις πολύπλοκες και δαπανηρές μεταφορές στα παγωμένα νερά.

Όπως αναφέρει ο Atle Staalesen για το thebarentsobserver.com η βάση οικοδομείται κατά μήκος του ποταμού Βόρειου Δρίνου, κοντά στον Πύργο του Αρχάγγελου.

Η βάση θα αποτελέσει κρίσιμο σημείο για την επαναφόρτωση και αποθήκευση των προμηθειών για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην περιοχή. Περιλαμβάνεται κλειστοί χώροι αποθήκευσης 31.500 τετραγωνικών μέτρων και υπαίθριος χώρος 300.000 τετραγωνικών μέτρων, όπως αποκάλυψαν σε συνεδρίαση στα τέλη Μαρτίου οι εκπρόσωποι των περιφερειακών αρχών στον Αρχάγγελο.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, το κέντρο θα είναι σε θέση να χειρίζεται πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους αγαθών ετησίως. Ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να αποθηκευτούν έως και 27 χιλιάδες τόνοι στερεών αγαθών, μαζί με 78 χιλιάδες τόνους καυσίμων και λιπαντικών υλικών και 260 οχήματα και μονάδες μηχανημάτων.

Η κατασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη και η όλη εγκατάσταση πρέπει να είναι έτοιμη για λειτουργία το έτος 2021.

Είναι χτισμένη σε οικόπεδο 140 στρεμμάτων έξω από το κέντρο της πόλης, σε μια περιοχή κοντά στο λιμάνι της Ekonomia.

Το κέντρο εφοδιασμού στον Αρχάγγελο είναι το πρώτο από τις τέσσερις εγκαταστάσεις αυτού του είδους που θα κατασκευαστούν σε όλη τη Ρωσία. Στη συνέχεια ακολουθούν τα κέντρα στο Καλίνινγκραντ, Βλαδιβοστόκ και Σεβαστούπολη, για να εξυπηρετήσουν αντίστοιχα τους στόλους της Βαλτικής, του Ειρηνικού και της Μαύρης Θάλασσας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail