Infographic για την ελευθερία του τύπου: Σε προβληματική κατάσταση η Ελλάδα

Freepen.gr - Ένα ενδιαφέρον infographic του Niall McCarthy δημοσιεύει η statista.com όπου παρουσιάζει τα επίπεδα ελευθερίας του τύπου σε παγκόσμια κλίμακα. Χρησιμοποιούνται πέντε αποχρώσεις ανάλογα με τα επίπεδα της ελευθερίας.

Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία, Ισλανδία, Δανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ζηλανδία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις όσον αφορά την ελευθερία του τύπου. Σχετικά ικανοποιητικό κρίνεται το επίπεδο σε Καναδά, Αυστραλία, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ελβετία και Νότια Αφρική.

Στο επόμενο επίπεδο είναι οι χώρες με εμφανή προβλήματα όσον αφορά την ελευθερία του τύπου και εδώ συναντάμε και την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει ενοχοποιηθεί και ποινικοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις η άποψη ενώ ακούγονται αρκετές φωνές ανησυχίας καθώς σύντομα θα επιβάλλεται λογοκρισία κατά το δοκούν σε δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Προφανώς υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν ώστε να αφεθεί ο αναγνώστης μόνος του να διαβάζει και να αποφαίνεται σε μια χώρα που θέλει να λέει ότι γέννησε τη δημοκρατία.

Υπάρχουν βέβαια και δύο ακόμη κλίμακες με τα χειρότερα επίπεδα όπου δεσπόζουν η Ρωσία, η Κίνα, χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Στη χειρότερη θέση βρίσκονται η Ερυθρέα, η Βόρεια Κορέα και το Τουρκμενιστάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail