Η Κίνα προετοιμάζει το έδαφος για πόλεμο με την Ταϊβάν

(Yang Ruikang/People's Republic of China)
Freepen.gr - Η Κίνα βελτιώνει και αυξάνει τις επιλογές της για ενδεχόμενη μελλοντική εισβολή στην Ταϊβάν, με στρατιωτικούς ανασχηματισμούς και επενδύσεις σε στρατιωτικές ικανότητες πολλαπλών τομέων, προσφέροντας μια σειρά επιλογών για να νικήσει το αυτοδιοικούμενο νησί, σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου, επισημαίνει σε άρθρο του ο Mike Yeo για το defensenews.com.

Οι επιλογές αυτές κυμαίνονται από τον αποκλεισμό της Ταϊβάν από αέρα και θάλασσα μέχρι την πλήρη διείσδυση μέσω απόβασης, αν και η τελευταία επιλογή θα απαιτούσε σημαντική αύξηση στον αριθμό των αμφίβιων πλοίων, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια Έκθεση Στρατιωτικής Ισχύος της Κίνας που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το Υπουργείο Άμυνας .

Παρόλα αυτά, η έκθεση προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού  (PLA) να μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος των μονάδων ελιγμών σε ικανές, αρθρωτές ταξιαρχίες και τάγματα.

Ο PLA έχει επίσης καταβάλει προσπάθειες για να βελτιώσει την ικανότητά του να στείλει δυνάμεις αεροπορικώς, αναδιαρθρώντας τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις της οι οποίες θα κληθούν σε περίπτωση σύγκρουσης να καταλάβουν βασικές θέσεις στο νησί.

Ως εκ τούτου αυτή η αναδιάρθρωση οδήγησε σε αναδιοργάνωση των προηγούμενων μονάδων της σε αεροπορικές ταξιαρχίες εκτελώντας σχετικές ασκήσεις κατάρτισης το 2018, οι οποίες αφορούσαν επιδρομές μεγάλης εμβέλειας σε πραγματικά πολεμικά σχέδια με τη χρήση αερομεταφερόμενων δυνάμεων.

Ωστόσο, η έκθεση εγείρει ερωτήματα σχετικά με την τρέχουσα ικανότητα της Κίνας να διενεργήσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή. Παρά την πρόοδο στην ποιότητα και την ποσότητα των πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων, το ναυτικό του PLA έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μόνο έναν μικρό αριθμό αποβατικών πλοίων "που δείχνει ότι επικεντρώνεται σχεδόν σε αποστολές αποστολής μικρής κλίμακας και όχι σε μεγάλο αριθμό [ αρμάτων μάχης] και τα μεσαία αποβατικά σκάφη που θα ήταν απαραίτητα για μια μεγάλη άμεση επίθεση στην ακτή.

Η ετοιμότητα επίσης του σώματος των πεζοναυτών έχει τεθεί σε κατάσταση αμφιβολίας με τις απαραίτητες ασκήσεις να μην είναι συχνές ενώ οι νεοσύστατες ταξιαρχίες δεν έλαβαν ακόμα το πλήρες σύνολο του απαιτούμενου εξοπλισμού τους και δεν είναι ακόμη έτοιμες για αποστολή.

Κατά συνέπεια, η έκθεση ανέφερε ότι το εύρος της εκπαίδευσης για τις εν λόγω μονάδες έχει μεγάλη σημασία καθώς οι νέες ταξιαρχίες παραμένουν δίχως εξοπλισμό για να εκτελέσουν αμφίβιες επιχειρήσεις επίθεσης καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μια εισβολή στην Ταϊβάν, εκτός από την ύπαρξη σημαντικού πολιτικού κινδύνου, πιθανώς θα έπληττε τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail