Βουλγαρία σε ΗΠΑ για τα F-16 Block 70: πουλήστε φθηνότερα αλλιώς πάμε για Eurofighter Typhoon ή Gripen

lockheedmartin.com
Freepen.gr - Η Βουλγαρία ενδέχεται να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και να αφαιρέσει το αεροσκάφος F-16 Block 70 της Lockeed Martin από το σχέδιο προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών της χώρας, διατηρώντας τις επιλογές του Eurofighter Typhoon ή του Gripen της Saab, λόγω της υψηλής τιμής του αμερικανικού αεροσκάφους .

Η Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία σκοπεύει να αποκτήσει 8 μαχητικά για να αντικαταστήσει τα γηραιότερα Mikoyan MiG-29 με ένα δυτικό τζετ. Έχει την επιλογή να επιλέξει ανάμεσα στο Gripen της Saab και σε μεταχειρισμένα ιταλικά Eurofighters εκτός από τα αμερικανικά F-16.

"Οι κυβερνητικές αρχές δεν περιμένουν να λάβουν τίποτε ωρεάν από τις ΗΠΑ. Αλλά περιμένουμε να προσφέρουν το αεροσκάφος σε κανονικές τιμές. Πρέπει να προσφέρουν τιμές παρόμοιες με εκείνες που προσφέρονται σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Σλοβακία", δήλωσε ο κ. Κράσιμιρ Καρακάτσανοφ, υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας στο Βουλγαρικό Εθνικό Ραδιόφωνο.

Πέρυσι, το υπουργικό συμβούλιο της Σλοβακίας υπέγραψε σύμβαση ύψους περίπου 1,78 δισ. Δολαρίων (1,59 δισ. Ευρώ) για την απόκτηση 14 F-16 Block 70/72 από τις Ηνωμένες Πολιτείες (κάθε μονάδα κοστίζει περίπου 127 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνε με το proelasi.org.

"Η προσφορά των ΗΠΑ υπερβαίνει τον προϋπολογισμό κατά 174 εκατομμύρια δολάρια (300 εκατομμύρια). Οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να διαρκέσουν τέσσερις μήνες, ενώ η πρώτη συνάντηση αναμένεται στις Βρυξέλλες τον επόμενο μήνα ", είπε ο Καρακατσάνοφ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail