Ένα από τα μεγαλύτερα deals όπλων στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ με $ 6,2 δις στέλνουν Patriot σε ΗΑΕ και Μπαχρέιν

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξασφάλισαν δύο συμφωνίες πώλησης πυραυλικών συστημάτων Patriot, συνολικού ύψους 6,206 δις δολάρια σε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες πώλησης όπλων στη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ μπορεί να μην κατάφεραν να πουλήσουν τα συστήματα μέχρι στιγμής στην Τουρκία, αλλά τίναξαν την μπάνκα στον αέρα με άλλους πελάτες.

Συγκεκριμένα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει εγκρίνει μια ενδεχόμενη στρατιωτική παράδοση στο Μπαχρέιν με διάφορων πυραυλικών συστημάτων Patriot, σχετική υποστήριξη και εξοπλισμό για ένα εκτιμώμενο κόστος 2.478 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έχει επίσης εγκρίνει μια παρόμοια πώληση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα των (452) Patriot Advanced Capability 3 (PAC-3) και σχετικού εξοπλισμού για περίπου 2,728 δισ. Δολάρια.

Η συνδυασμένη αξία και των δύο συμφωνιών ανέρχεται σε 6,206 δισ. Δολάρια. Ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση που κοινοποίησε στο Κογκρέσσο για την πιθανή αυτή πώληση την Παρασκευή.

Οι βασικοί ανάδοχοι είναι η Lockheed-Martin και η Raytheon.

Η προτεινόμενη πώληση θα ενισχύσει την ικανότητα του Μπαχρέιν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να ανταποκριθούν στις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές αεροσκαφών και πυραύλων. Τα ΗΑΕ θα χρησιμοποιήσουν την ικανότητα αυτή ως αποτρεπτικό παράγοντα για τις περιφερειακές απειλές και θα ενισχύσουν την άμυνά τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail