Υπέρ των ανοικτών συνόρων είναι ξένοι νταβατζηδες και Έλληνες ανθρωπιστές

hermelin / pixabay
Μπορεί κάποιος να μου πει τις διαφορές της αριστεράς των ανοιχτών συνόρων από τις πολυεθνικές που θέλουν φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα; Ο ψευτοανθρωπιστικος λόγος είτε είναι αποτέλεσμα ιδεοληψίας είτε βιοπορισμού συντελεί στη χειρότερη εκμετάλλευση του ανθρώπου από, άνθρωπο.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο πραγματικός ανθρωπιστικός λόγος σέβεται το δικαίωμα των λαών σε ένα κομμάτι γης που το λένε πατρίδα, ανοίγει την πόρτα σε αυτούς που το χάνουν ή προσπαθούν να το ελευθερώσουν στους πρόσφυγες αλλά όχι στους παράνομους οικονομικούς μετανάστες.

Όταν έχεις ένα κομμάτι γης που δεν το ελέγχουν ξένοι κατακτητές ή ντόπιοι δικτάτορες είναι στο χέρι κάθε λαού να το πάρει στα χέρια του. Είναι η μάχη που πρέπει να δώσει. Η διάχυση της φτώχειας δε θα φέρει την κοινωνική δικαιοσύνη αλλά θα αυξήσει την εκμετάλλευση και αυτό θέλουν οι ψευτοανθρωπιστες που δε βλέπουν τις διαφορές ανάμεσα σε πρόσφυγες και παράνομους οικονομικούς μετανάστες.

Όταν βγαίνουν οι Γερμανοί βιομήχανοι και λένε "θέλουμε φθηνά εργατικά χέρια" υπάρχει μεγάλη αντίδραση. Όταν βγαίνουν οι ανθρωπιστές και λένε "δε θέλουμε να υπάρχουν σύνορα" δηλαδή να έχουν οι λαοί σπίτια με αποτέλεσμα να αυξάνει η διάθεση φθηνών χεριών χωρίς δικαιώματα όλοι οι χειροκροτούν!

Οι ψευτανθρωπιστές δεν είναι τίποτα άλλο από διαφημιστές των πολυεθνικών που ωραιοποιούν τις επιδιώξεις τους μέσα από ένα ανθρωπιστικό πρίσμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail