Συρία: Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε την Τουρκία να ελέγξει έστω ένα εκατοστό της γης μας

Freepen.gr - Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Faisal Mikdad, δήλωσε ότι η Δαμασκός "δε θα επιτρέψει στην Τουρκία να ελέγξει ούτε ένα εκατοστό του εδάφους της Συρίας", τονίζοντας ότι η Άγκυρα πρέπει να γνωρίζει ότι η Δαμασκός δε θα δεχτεί την επιβίωση των μαχητικών ομάδων στη βορειοδυτική επαρχία Idlib της Συρίας.

"Η απόφαση της κυβέρνησης της Δαμασκού είναι να απελευθερώσει κάθε ίντσα της συριακής επικράτειας και το Idlib δεν αποτελεί εξαίρεση", ανέφερε ο Mikdad σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ειδήσεων al-Mayadeen του Λιβάνου.

Πρόσθεσε επίσης πως "Οι Τούρκοι και άλλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η συριακή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανακτήσει το σύνολο της συριακής γης. Η Τουρκία πρέπει επίσης να καταλάβει ότι η υποστήριξή της στην τρομοκρατία και την κατοχή της συριακής επικράτειας δε θα εγγυηθεί την ασφάλεια ".

Ο Mikdad έκανε αυτές τις παρατηρήσεις, απαντώντας στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μια νέα ασφαλή ζώνη στη βόρεια Συρία. Η συριακή κυβέρνηση έχει ήδη απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση ασφαλούς ζώνης που περιλαμβάνει την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ κάλεσε και τις δύο χώρες να αποσυρθούν αμέσως από τη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail