Ήρθε η ώρα τους: Συριακό Πυροβολικό και Ρωσική Αεροπορία πήραν παραμάζωμα τους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ

Freepen.gr - Ξεκίνησε σήμερα τελικά η πολυαναμενόμενη επίθεση του Συριακού Στρατού (SAA) στη νότια ύπαιθρο της επαρχίας του Idlib, σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη επιτυχημένη επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση 1/3 της περιφέρειας στα νοτιο-ανατολικά.

Με επικεφαλής τις δυνάμεις των Τίγρεων, ο Συριακός Αραβικός Στρατός κατέλαβε πολλά σημεία υπό τον έλεγχο των τρομοκρατικών ομάδων Jaysh Al-Izza και Hay'at Tahrir Al-Sham κοντά στη διασταύρωση του Abu Dhuhour Crossing στο νότιο Idlib.

Σύμφωνα με έκθεση των δυνάμεων των Τίγρεων, ο Συριακός Αραβικός Στρατός έχει καταλάβει δύο πόλεις, αφού ξεπέρασε τις θέσεις των τρομοκρατών στη βόρεια Χάμα σήμερα το πρωί. Συγκεκριμένα απελευθερώθηκαν οι πόλεις Al-Bana και Al-Janabra, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον άξονα Kafr Naboudeh.



Μαζί με τους Τίγρεις αγωνίζονται μαζί με διάφορες μονάδες του Συριακού Στρατού και παραστρατιωτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Εθνικών Δυνάμεων Άμυνας (NDF).

Παράλληλα η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε μια τεράστια επίθεση ισοπεδώνοντας τις θέσεις των ισλαμιστών λίγα λεπτά πριν εκκινήσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Οι τρομοκράτες δοκίμασαν να αντεπιτεθούν αλλά η προσπάθειά τους τερματίστηκε γρήγορα, χάρη σε μεγάλο βαθμό στις μονάδες πυροβολικού και αεροπορίας του Συριακού Αραβικού Στρατού.

Μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση των ισλαμιστών, ο Συριακός Αραβικός Στρατός ανέλαβε την πρωτοβουλία και κατέλαβε το ύψωμα Tal Uthman κοντά στην πόλη Kafr Naboudeh κόβοντας έτσι την επικοινωνία και τροφοδοσία ανάμεσα στα δύο προπύργια των τρομοκρατών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail