Πόσο ηθικό είναι να αποφασίζει κάποιος για τους μισθούς των άλλων και το δικό του

EliasSch EliasSch / pixabay
Πόσο ανήθικο είναι να έχει κάποιος την αρμοδιότητα να αποφασίζει για τους δικούς του μισθούς; Το ότι οι δικαστές μπορούν να αποφασίζουν για το αν θα κοπούν ή δε θα κοπούν οι δικοί τους μισθοί σίγουρα δεν είναι ηθικό και αναρωτιέμαι αν είναι νόμιμο και συνταγματικό.

Μια ομάδα μπορεί να αποφασίζει μονή της για τους μισθούς της και για τους μισθούς των άλλων οντάς τουλάχιστον ασυνεπής καθώς δε θεωρεί ότι οι έκτακτες συνθήκες της χωράς δικαιολογούν την περικοπή του μισθού των δικαστικών αλλά μόνο τις περικοπές των άλλων.

Δεν είμαι σίγουρη ότι διάκριση των εξουσιών σημαίνει αυτό. Το 2017 το Συμβούλιο της Επικράτειας έκρινε ότι οι κρατικοί λειτουργοί ανάμεσά τους φυσικά και δικαστικοί δε θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες για μετρητά πάνω από 15000 ευρώ που έχουν εκτός τραπεζικών ιδρυμάτων.

Δικαστικοί και βουλευτές θα έπρεπε να μπουν στην ίδια κατηγορία με τους άλλους δημοσίους υπάλληλους.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail