Ρουμανικές κορβέτες του κουτιού για το Πακιστάν!

Freepen.gr - Το DAMEN Shipyard Galati της Ρουμανίας καθέλκυσε την πρώτη από τις δύο κορβέτες των 2.300 τόνων που ναυπηγούνται για το Ναυτικό του Πακιστάν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ρουμάνικο ναυπηγείο στις 17 Μαΐου αναφέρει το defenseworld.net.

Το πρώτο πλοίο αναμένεται να ενταχθεί στο Ναυτικό του Πακιστάν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και το δεύτερο θα παραδοθεί έως τα μέσα του 2020. Η σύμβαση για την κατασκευή τους υπογράφηκε το 2017, ανέφεραν τα ΜΜΕ του Πακιστάν.

Ο αντιναύαρχος του Ναυτικού του Πακιστάν Abdul Aleem, δήλωσε ότι αυτές οι κορβέτες θα λειτουργήσουν ως παράγοντες πολλαπλασιασμού της δύναμης για τη βελτίωση της ικανότητας του Ναυτικού να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα και θα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στη διεξαγωγή των περιπολιών στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.

Το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν έθεσε επίσης πρόσφατα σε υπηρεσία πλοίο που ναυπηγήθηκε στη χώρα ενώ έχει παραγγείλει 4 πολεμικά πλοία από ένα κινεζικό ναυπηγείο μέσα στο 2018, κάτι που φανερώνει μια προσπάθεια ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των ναυτικών δυνάμεων της χώρας απέναντι στις αντίστοιχες κινήσεις της Ινδίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail