Γιατί δεν πάει ο κόσμος στις εφορευτικές επιτροπές; Είναι απλός ο λόγος που βλέπουμε καθημερινά

Για ακόμη μια φορά παρατηρούνται προβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν έχει εμφανιστεί κανένα μέλος. Για ποιο λόγο όμως συμβαίνει; Διότι πολύ απλά θεωρείται μια δύσκολη αγγαρεία, η οποία μπορεί να τραβήξει ακόμη περισσότερο σε μάκρος αν κάποιος κομματικός αντιπρόσωπος στραβώσει με κάτι.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο βασικός όμως λόγος είναι άλλος και αντανακλά την ευρύτερη αδικία που βλέπουμε και στην καθημερινή ζωή. Τι βλέπουμε; Ότι άλλη αντιμετώπιση έχει φορολογικά από το κράτος ένας 50αρης δημόσιος υπάλληλος, ένας 50αρης συνταξιούχος, ένας 50αρης ιδιωτικός υπάλληλος και ένας 50αρης ελεύθερος επαγγελματίας.

Ομοίως στα εκλογικά τμήματα υπάρχουν άνθρωποι που είναι από το πρωί έως πολύ αργά το βράδυ. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο ένας ή η μία θα πάρει, εξ όσων γνωρίζω, περίπου 1.200 ευρώ και οι άλλοι ένα-δύο ποτήρια αναψυκτικό και μερικά κομμάτια πίτσα. Δεν το λες και δίκαιο.

Ας έδιναν ισομερώς σε όλους από 200 ευρώ με προτεραιότητα σε άνεργους, πολυτέκνους και ειδικές ομάδες και θα δείτε ότι δε θα χρειαζόταν καμία κλήρωση και αγγαρεία. Όλοι θα έτρεχαν να μπουν σε εφορευτική επιτροπή. Χαμός θα γινόταν.

Και είτε αρέσει, είτε όχι, αυτό είναι το δίκαιο. Δεν μπορεί ο ένας να χρυσοπληρώνεται και ο άλλος να αμοίβεται με ένα κομμάτι πίτσα για την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail