Ο Μαδούρο έθεσε το στρατό της Βενεζουέλας σε ετοιμότητα: Φοβάται επίθεση των ΗΠΑ

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο κάλεσε τους στρατιωτικούς να είναι "έτοιμοι" σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινήσουν μια επίθεση στο έδαφος της Βενεζουέλας, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Σάββατο.

Ο Μαδούρο είπε στους στρατιώτες σε μια ομιλία σε στρατιωτική βάση όπου υπήρχαν αρκετοί χιλιάδες ανδρών «να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα με όπλα ή με τα χέρια, αν κάποια μέρα η βορειοαμερικανική αυτοκρατορία τολμήσει να αγγίξει αυτή τη γη, αυτό το ιερό έδαφος».

Αυτό προέκυψε καθώς ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Juan Guaido αναμένεται να κάνει ένα νέο κάλεσμα προς τις ένοπλες δυνάμεις με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις στρατιωτικές βάσεις της Βενεζουέλας.

Η μακροχρόνια πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα έφτασε στο σημείο βρασμού αυτή την εβδομάδα, όταν ο Juan Guaido, επικεφαλής της αντιπολίτευσης και αυτοαποκαλούμενος ως προεδρεύων, ανακοίνωσε αυτό που ονομάζεται τελική ώθηση για να ανατραπεί ο Μαδούρο. Ο Γκουάιντο κάλεσε αμάχους και στρατιωτικούς την Τρίτη να συμμετάσχουν στο αποτυχημένο πραξικόπημα, λέγοντας ότι είχε την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο, μόνο ένα μικρό κομμάτι του στρατού φαίνεται πως ανταποκρίθηκε και ο Μαδούρο χαρακτήρισε την κίνηση την επόμενη ημέρα ως αποτυχία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail