Ηχηρό πλήγμα της Σαουδικής Αραβίας στην τουρκική οικονομία: Μην επενδύετε στην Τουρκία και μην αγοράζετε ακίνητα!

Al Arabiya
Freepen.gr - Ο Ajlan Al-Ajlan, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ριάντ (RCCI), προειδοποίησε τους Σαουδάραβες επενδυτές να μην πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Τουρκία, αναφέροντας την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και τους υψηλούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν, ανέφερε η Saudi Gazette την Κυριακή., σημειώνει το turkishminute.com.

"Το RCCI έχει δεχθεί αρκετές καταγγελίες από Σαουδάραβες επενδυτές στην Τουρκία οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα που απειλούν τις επενδύσεις τους", ανέφερε, αποδίδοντας το γεγονός αυτό σε αμέλεια εκ μέρους των τουρκικών αρχών που είναι υπεύθυνες για την προστασία των επενδυτών.

Ο Al-Ajlan ανήρτησε στο Twitter την Κυριακή ότι οι Σαουδάραβες επενδυτές στην Τουρκία κινδυνεύουν με σημαντικές απώλειες λόγω της παρενόχλησης και του εκβιασμού από τις ισχυρές οντότητες εκεί.

"Το επιμελητήριο του Ριάντ προειδοποιεί για την επένδυση στην Τουρκία λόγω των επενδυτικών κινδύνων και της σημερινής ευμετάβλητης κατάστασης ασφαλείας", δήλωσε.

Ο Al-Ajlan τόνισε ότι οι Σαουδάραβες τουρίστες αντιμετωπίζουν επίσης αυξανόμενες περιπτώσεις παρενόχλησης και απάτης.

"Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι Σαουδάραβες ιδιοκτήτες ακινήτων εμποδίζονται να εισέλθουν στα σπίτια τους και στερούνται της ιδιοκτησίας τους. Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση εκ μέρους των αρχών για την εξάλειψη τέτοιων περιπτώσεων παρενόχλησης", ανέφερε.

Ο Abdul Hakim Al-Khalidi, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην ανατολική επαρχία, δήλωσε ότι ο τομέας των επιχειρήσεων της Σαουδικής Αραβίας πρέπει να λάβει τα μέγιστα μέτρα προφύλαξης όταν δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, ειδικά στην Τουρκία.

"Οι Σαουδάραβες επενδυτές στην Τουρκία αντιμετωπίζουν επικείμενους κινδύνους λόγω της επιδείνωσης των επιδόσεων του νομίσματός τους έναντι του αμερικανικού δολαρίου καθώς και των συνεχιζόμενων οικονομικών κρίσεων που προκλήθηκαν από την ταραγμένη γεωπολιτική αναταραχή στην Τουρκία" υποστηρίζοντας ότι πολλοί Σαουδάραβες έχουν υποστεί λεηλασίες και κλοπές.

Ο Al-Khalidi προέτρεψε όλους τους επιχειρηματίες στην Ανατολική επαρχία και σε άλλα μέρη του βασιλείου που πραγματοποίησαν επενδύσεις στην Τουρκία ή σχεδιάζουν κάτι τέτοιο ή να αγοράσουν ακίνητα εκεί, να ενεργήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε η Σαουδική Πρεσβεία στην Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail