Γιατί η Χρυσή Αυγή είναι το πιο χρήσιμο γρανάζι στη μηχανή του συστήματος - Τα δύο συν ένα σημεία

Comfreak / pixabay
Αρκετός κόσμος πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό-φασιστικό κόμμα που εμπνέεται από το Χίτλερ. Αρκετός κόσμος πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα πατριωτικό κόμμα που αν κάποια στιγμή βρεθεί σε θέση ευθύνης, "θα ξεβρωμίσει ο τόπος".

Του Στρατή Μαζίδη

"Εγώ δε θα πάρω άλλο, ευχαριστώ δεν είμαι φίλος" όπως λέει και το τραγούδι. Η Χρυσή Αυγή γιγαντώθηκε από το 0,7% στο σχεδόν 7% σε μια εποχή έξαρσης της φτώχειας και κατακόρυφης αύξησης της εισαγόμενης εγκληματικότητας. Η Χρυσή Αυγή όμως ήταν το κατάλληλο χαρτί για να οικειοποιηθεί έννοιες όπως πατρίδα, θρησκεία κ.ο.κ., ώστε μετά το σύστημα να τις ταυτίσει με το χώρο αυτό, κι όποιος μιλά για αυτά να χαρακτηρίζεται a priori φασίστας, ρατσιστής κ.ο.κ.

Το πόσο ναζιστικό κόμμα είναι επί της ουσίας η Χρυσή Αυγή το διαπιστώσαμε επί Αντώνη Σαμαρά στην ψηφοφορία για τα γενόσημα φάρμακα όπου ο μεγάλος ευνοημένος επρόκειτο να είναι ισραηλινή εταιρεία. Απλά βγήκαν από την αίθουσα οι βουλευτές.

Η Χρυσή Αυγή είναι το άλλο άκρο, το δεξιό, που έλειπε. Όταν μάλιστα πήγε δύο φορές να πάρει την ανιούσα τότε ήρθαν δύο...συμπτωματικά γεγονότα και της έκοψαν τη φόρα.

Την εποχή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η Χρυσή Αυγή είχε φτάσει στις δημοσκοπήσεις το 12-13%. Ήρθε λοιπόν ξαφνικά μια δολοφονία από το πουθενά με φονιά κάποιον που είχε περάσει κι από άλλα κόμματα και σταμάτησαν όλα. Ακολούθησε το σόου Δένδια με τις συλλήψεις και έκτοτε έχουμε μια αέναη δίκη που δεν τελειώνει ποτέ.

Τη δεύτερη φορά ήταν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Θυμηθείτε λίγο τις συνθήκες της εποχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανοίξει τα σύνορα γεμίζοντας τη χώρα με κάποιους πρόσφυγες και πολλούς παράνομους μετανάστες, είχε δημεύσει πρακτικά τα χρήματα του κόσμου στις τράπεζες κι έφερε το πλέον βαρύ μνημόνιο αφού πρώτα πρόδωσε το ΟΧΙ. Η Χρυσή Αυγή είχε αρχίσει πάλι να τσιμπάει στις μετρήσεις. Έβλεπε μέχρι και διψήφιο.

Τότε λοιπόν, ω του θαύματος, ο αρχηγός της βγήκε στο ραδιόφωνο του Νίκου Χατζηνικολάου και από το πουθενά έκανε μια δήλωση που τράβηξε χειρόφρενο στην άνοδο του κόμματός του. Τι είπε; Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα και η Χρυσή Αυγή παρέμεινει στο ασφαλές και χρήσιμο για αυτήν 6-7%.

Μπορεί λοιπόν η Χρυσή Αυγή να είναι "αποκλεισμένη" από τα ΜΜΕ και να της έχει κοπεί η επίσημη χρηματοδότηση, ωστόσο αποτελεί το πιο χρήσιμο γρανάζι στη μηχανή του συστήματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail