Τούρκος δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι η Ελλάδα επαναπροώθησε Τούρκους που καταδιώκει ο Ερντογάν!

Σύμφωνα με καταγγελίες του Τούρκου δημοσιογράφου, Zübeyir Koçulu η ελληνική κυβέρνηση επαναπροωθεί Τούρκους που ζητούν πολιτικό άσυλο γιατί διώκονται από το καθεστώς Ερντογαν στην Τουρκία.

Μελίνα Κονταξή

Ο Koçulu κάνει αναφορά σε τρία συγκεκριμένα πρόσωπα, τον Κamil Y την Ayse Ε και τον Talip N που κρατούνται από Τούρκους στρατιώτες μετά την επαναπροώθηση τους από την Ελλάδα. Τελικά η κυβέρνηση που θεωρεί ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, δεν έχει θέμα να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει το καθεστώς Ερντογάν.

Η Ayse E δηλώνει σε βίντεο ενώ κρυβόταν στον Εβρο μαζί με τους άλλους δύο:

"Είμαστε Τούρκοι αιτούντες άσυλο. Διαφύγαμε από την Τουρκία όπου διωκώμαστε και διασχίσαμε τον Έβρο στις 4 Μαΐου στις 5 το πρωί. Κρυβόμαστε κοντά στη Νέα Βύσσα από φόβο να επαναπροωθηθούμε πίσω και προτρέπουμε τα Ηνωμένα Έθνη και τις ελληνικές αρχές να μας προστατεύσουν από αυτό"



Νωρίτερα η Ayse E είχε γνωστοποιήσει την τοποθεσία της:



Ο Koçulu αναφέρει ότι η τελευταία γνωστή θέση της Ayse Ε ήταν από το αστυνομικό τμήμα στο Χειμωνικό που αποδεικνύει κατά το δημοσιογράφο πως οι 3 Τούρκοι είχαν τεθεί υπό κράτηση. Η ελληνική αστυνομία έχει ενημερώσει το δικηγόρο τους ότι δεν τελούν τα άτομα αυτά υπό κράτηση και αυτό σημαίνει κατά τον Koçulu ότι έχουν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία.

Εμείς δεν είμαστε Τούρκοι. Ό,τι και να είναι οι Κεμαλιστές, δεν στέλνουμε ανθρώπους σε σίγουρα βασανιστήρια. Η ντροπή του Οτσαλαν στοιχειωνει αρκετές γενιές, φτάνει. Όσοι είναι βέβαιο ότι θα βασανιστουν στη χώρα τους δικαιούνται άσυλο αν δεν συνιστούν απειλή δηλαδή αν δεν είναι ισλαμιστές ή πράκτορες τόσο απλά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail