Κόλαση στον αέρα: αεροπλάνο της Aeroflot τυλίχθηκε στις φλόγες μετά την απογείωση από τη Μόσχα

Freepen.gr - Η Aeroflot Flight SU1492 κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λίγο μετά την απογείωση από το Sheremetyevo και επέστρεψε στο αεροδρόμιο μετά από 27 λεπτά στον αέρα. Το αεροσκάφος επρόκειτο να πετάξει προς Μουρμάνσκ, ωστόσο η πυρκαγιά επέβαλε την επιστροφή στη Μόσχα.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αποκαλύφθηκε η έκταση της ζημιάς. Η ουρά είχε καταστραφεί εντελώς από την πυρκαγιά και μεγάλο μέρος της πίσω ατράκτου είχε καεί στον μεταλλικό σκελετό της.

Οι πανικοβλημένοι επιβάτες έσπευσαν να εκκενώσουν το αεροπλάνο της Aeroflot. Ωστόσο δέκα τραυματίστηκαν ενώ φαίνεται ότι ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών. Αρχικά οι πρώτες αναφορές μιλούσαν μόλις για ένα νεκρό, στη συνέχεια ο αριθμός αυξήθηκε σε 13 και πλέον σε 41!

Σύμφωνα με πρώτες μαρτυρίες που επικαλείται το RT, το πλήρωμα του αεροπλάνου δήλωσε έκτακτη ανάγκη πριν από την προσγείωση, αλλά οι αιτίες της τεράστιας πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστες. Ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από αστραπή και ότι πήραν φωτιά οι κινητήρες.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail