Εξέλιξη ανατροπής για το ύπουλο σχέδιο άλωσης της Κωνσταντινούπολης: Κίνδυνος για μεγάλο χουνέρι για τον Ταγίπ;

Arefin Shamsul - Pexels
Freepen.gr - Ένας υποψήφιος δήμαρχος της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποσύρεται από τις επαναληπτικές εκλογές στις αρχές Ιουνίου για την ανάδειξη δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ekrem İmamoğlu που ανακηρύχθηκε νικητής στις εκλογές του Μαρτίου, ανέφερε το Reuters.

"Παραιτήθηκα σήμερα από υποψήφιος δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη", δήλωσε ο δημοτικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Αριστερού Κόμματος (DSP) Muammer Aydın.

Ο Aydın, ο οποίος περιέγραψε την απόφαση για επανάληψη των εκλογών ως παράνομη, προσέλκυσε πάνω από 30.000 ψήφους όταν οι εκλογές διεξήχθησαν για πρώτη φορά στις 31 Μαρτίου. Ο İmamoğlu κέρδισε με περιθώριο μόλις 13.000 από τα 10 εκατομμύρια των ψηφοφόρων.

Δεν είναι σαφές εάν οι ψηφοφόροι του DSP θα υποστηρίξουν τον İmamoğlu στην επερχόμενη ψηφοφορία του Ιουνίου, αλλά και τα δύο μέρη αντλούν ψήφους σε κοινές δεξαμενές του εκλογικού σώματος. Ωστόσο, αρκετά μικρά κόμματα έχουν ήδη δηλώσει ότι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τον İmamoğlu σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail