Άνω-κάτω στα Σκόπια με το Βατικανό και τους άλλους Μακεδόνες της Βίβλου

Freepen.gr - Αναστάτωση έχει προκαλέσει στα Σκόπια δημοσίευμα του vaticannews.va που μιλά για "βορειομακεδόνες" και πως οι Μακεδόνες της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης διαφέρουν από τους σημερινούς με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου.

Σύμφωνα με την pressingtv.mk «το Βατικανό τώρα μας λέει σαφώς και στον κόσμο ότι ο Απόστολος Παύλος, τον οποίο οι Μακεδόνες στο όνειρό του τον καλούσαν να έρθει στην Μακεδονία, έγινε δεκτός από κάποιους άλλους Μακεδόνες, διαφορετικούς από αυτούς που ζουν σήμερα στη σημερινή βόρεια Μακεδονία».

Το δημοσίευμα σημειώνει μεν τη σημασία της επίσκεψης του πάπα αλλά από την άλλη καταγράφει την πολιτική διάσταση της επίσκεψής του αφού είναι και ο αρχηγός του Βατικανού.

Σύμφωνα με το άρθρο το Βατικανό προχωρά σκόπιμα στη διάκριση των Μακεδόνων που αναφέρονται στη Βίβλο από τους σημερινούς κατοίκους της χώρας τους οποίους αποκαλεί "βορειομακεδόνες". Το κείμενο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι επί του πρακτέου «μία από τις συνέπειες που ανακύπτουν τώρα με τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ότι αρχίζει η μετονομασία των Μακεδόνων σε Βορειομακεδόνες».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail