Θα γίνει χαμός με τους μισθοφόρους του Ερντογάν στη Συρία: Δεν κατάφερε να τους μαζέψει κι ετοιμάζεται εξαέρωση

Reuters / Κhalil Αshawi
Freepen.gr - Το εμπλεκόμενο από την Τουρκία Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (NLF) έστειλε μια μεγάλη συνοδεία ενισχύσεων στον άξονα Idlib-Hama καθώς προετοιμάζονται να υπερασπιστούν τα εδάφη τους από τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA).

Σύμφωνα με μια αναφορά από το μέτωπο αυτό, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, μια τρομοκρατική ομάδα που υποστηρίζεται από την Τουρκία, έστειλε μεγάλο αριθμό ενισχύσεων στον άξονα Ιντλίμπ-Χάμα απέναντι στις γραμμές του Συριακού Στρατού.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως αντίδραση στα σημεία που φαίνεται πως ο στρατός ενισχύει τις θέσεις του.
Μια στρατιωτική πηγή στην πόλη Mhardeh δήλωσε στο Al-Masdar την Τρίτη ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός έχει ήδη στείλει αρκετές μονάδες στο συγκεκριμένο άξονα. Στις ομάδες αυτές περιλαμβάνονται οι Δυνάμεις των Τίγρεων, το $ο Σύνταγμα και η Ρεπουμπλικανική Φρουρά.

Πολλές παραστρατιωτικές ομάδες πιστές στην κυβέρνηση της Συρίας θα συμμετάσχουν επίσης στη διαφαινόμενο επίθεση, καθώς σκοπεύουν να εκδιώξουν την Hay'at Tahrir Al-Sham και το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Η εν λόγω ζώνη δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα Σεπτεμβρίου και έπρεπε να εφαρμοστεί πλήρως μέχρι τον Οκτώβριο. Ωστόσο, οι ανταρτικές δυνάμεις αρνήθηκαν να αποσυρθούν από την περιοχή. Με άλλα λόγια η Τουρκία απέτυχε να εκπληρώσει από μέρους της τα συμφωνηθέντα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν επίσης επαναδραστηριοποιηθεί οι πολεμικές αεροπορίες Συρίας και Ρωσίας στην περιοχή, ενώ Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επαναλαμβάνουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η παρούσα κατάσταση στο Ιντλίμπ και πως πρέπει να αποχωρήσουν οι τρομοκράτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail