Πιο ξεκάθαρα δε γίνεται: Ο Ακάρ προσδοκά να μας τρυπήσει τον πάτο (της θάλασσας) χωρίς αντίσταση

ΑΑ
Freepen.gr - Η Τουρκία αναμένει να μην αντιμετωπίσει προκλητικές πράξεις και ανεύθυνες δηλώσεις για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ το Σάββατο.

"Είναι η ειλικρινή μας προσδοκία ότι δεν επιτρέπονται προκλητικές πράξεις και ανεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες δε βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο", δήλωσε ο Hulusi Akar σε μια εκδήλωση στο πλαίσιο της μεγαλύτερης στρατιωτικής άσκησης της Τουρκίας Sea Wolf (Denizkurdu) 2019.

"Η επιθυμία μας και η προσδοκία μας είναι ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας -που έχει τις μακρύτερες ακτές της Ανατολικής Μεσογείου- και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου να γίνονται σεβαστά, αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν αυτά τα θέματα. Είναι το πιο φυσικό μας δικαίωμα", δήλωσε ο Ακάρ.

"Η Τουρκία, σε κάθε περίπτωση, εκφράζει τη λύπη της για τα προβλήματα του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και ασκεί προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση", πρόσθεσε ο Ακάρ. Σημείωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες γεώτρησης υδρογονανθράκων στη δική της υφαλοκρηπίδα και στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ), που θεωρεί δική της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail