Ποτέ δεν έπιασε κανένα ξένο σχέδιο αν δε θέλουν οι λαοί: Ισχυρό μήνυμα των Σύριων στη Χάσακα

Freepen.gr - Οι πολίτες της Χασάκα επανέλαβαν την υποστήριξή τους στον Συριακό Στρατό στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και το ότι ανήκουν στην πατρίδα τους, τη Συρία επιβεβαιώνοντας την απόρριψη οποιωνδήποτε σχεδίων απόσχισης της περιοχής από τις ΗΠΑ, αναφέρει το πρακτορείο SANA.

Χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Φόρουμ κατά των αποσχιστικών σχεδίων των ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν σε δήλωσή τους τη «λαϊκή κινητοποίηση για να αντιμετωπίσουν τα αυτονομιστικά σχέδια υπό τα ονόματα του Ομοσπονδιακού κράτους ή της αυτοδιοίκησης».

Υπογράμμισαν ότι ο δρόμος προς τη λύση δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο μέσω του κράτους της Συρίας.

https://sana.sy/en/wp-content/uploads/2019/05/2-6.jpg"Κάθε παραβίαση του συντάγματος σημαίνει παραβίαση της βούλησης του Συριακού λαού", πρόσθεσαν οι πολίτες.

Νωρίτερα, το Εθνικό Φόρουμ κατά των αποσχιστικών σχεδίων των ΗΠΑ διεξήχθη την Πέμπτη στην επαρχία της Hasaka με τη σημαντική συμμετοχή των ντόπιων και των αξιωματούχων για να διασφαλιστεί η τήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Οι συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων των αραβικών φυλών, εξέφρασαν την απόρριψη των αυτονομιστικών συστημάτων που στοχεύουν στην ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και στην παράνομη παρουσία των ΗΠΑ στα συριακά εδάφη.

Εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους στον Συριακό Αραβικό Στρατό στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Η πραγματικότητα είναι ότι κανένα σχέδιο αυτονόμησης ή απόσχισης δεν μπορεί να σταθεί ή να μακροημερεύσει δίχως τη συγκατάθεση των κατοίκων μιας περιοχής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail