Οι χώρες που βρίσκονται μέσα στο βεληνεκές των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης, οι φόβοι για μια στρατιωτική σύγκρουση στον Περσικό Κόλπο αυξάνονται. Στο πλαίσιο του στρατιωτικού οπλοστασίου, το Ιράν διατηρεί μια σημαντική ποσότητα βαλλιστικών πυραύλων. Είναι επίσης γνωστό ότι προμήθευσε τους συμμάχους του με βαλλιστικούς βλήτους μικρής εμβέλειας, ιδιαίτερα τη Χεζμπολάχ. 

Παρουσίαση Freepen.gr

Από τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ το 2006, θεωρείται ότι το Ιράν έχει προμηθεύσει την ένοπλη ομάδα με περισσότερους από 100.000 ρουκέτες και πυραύλους, μερικοί από τους οποίους έχουν την εμβέλεια να φτάσουν στο Τελ Αβίβ από το νότιο Λίβανο, σύμφωνα με έκθεση του The Soufan Center.

Η έκθεση αυτή εστιάζει επίσης στους διάφορους τύπους βαλλιστικών πυραύλων που λειτουργούν από το Ιράν καθώς και την εμβέλειά τους. Αν και υστερούν σε σύγκριση με το βεληνεκές των 6000 χιλιομέτρων των πυραύλων Taepodong-2 της Βόρειας Κορέας, οι ιρανικοί πυραύλοι θα μπορούσαν να αποδειχθούν σοβαρή απειλή για στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, στο Ul-Udeid νοτιοδυτικά της Ντόχα και την Al Dhafra κοντά στο Αμπού Ντάμπι. 

Η έκθεση αναφέρει ότι το σύστημα με το μεγαλύτερο εύρος είναι οι πύραυλοι Soumar ο οποίος θεωρείται ότι προέρχεται από το ρωσικό / σοβιετικό Kh-55, αρκετοί από τις οποίους παραδόθηκαν παράνομα από την Ουκρανία το 2005. Το βλήμα αυτό πιστεύεται ότι έχει εμβέλεια 2.500 χιλιομέτρων.

Εν προκειμένω όσον αφορά τη χώρα μας φαίνεται να βρίσκεται εντούς του βεληνεκούς των Shahab 3 και Soumar.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail