Έτσι στέκονται σούζα οι Τούρκοι: Τρίτο υποβρύχιο 1400/209 για την Αίγυπτο με στρατηγικά όπλα

Freepen.gr - Η γερμανική εταιρεία "ThyssenKrupp Marine Systems" (TKMS) δήλωσε με την ευκαιρία της κατασκευής του τρίτου σύγχρονου υποβρυχίου 1400/209 για την Αίγυπτο στη Γερμανία ότι η εταιρεία και οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις υπέγραψαν σύμβαση για την κατασκευή υποβρυχίων εξοπλισμένων με υψηλής τεχνολογίας πλοήγησης και ταχύτητας.

Όπως αναφέρει το egyptindependent.com, η TKMS δήλωσε ότι το υποβρύχιο 1400/209 θα παραδοθεί στην Αίγυπτο μετά από δοκιμή κατά τη διάρκεια τελετής παρόντος του διοικητή των δυνάμεων του αιγυπτιακού ναυτικού Ahmed Khalid Hassan, της υπουργού άμυνας της Γερμανίας Ursula Gertrud von der Leyen και αξιωματικών του γερμανικού ναυτικού.

Η TKMS έχει παραδώσει στην Αίγυπτο το δεύτερο από τα τέσσερα υποβρύχια τον Απρίλιο του 2018 στο Κίελο.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Αίγυπτος είχε παραλάβει το πρώτο υποβρύχιο 209/1400 στο γερμανικό λιμάνι. Αυτό αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας για τέσσερα υποβρύχια που έγιναν μεταξύ των δύο εθνών για να βοηθήσουν στην προστασία της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου υποστηρίζοντας τις τεχνικές και πολεμικές ικανότητες του ναυτικού.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο φέρει επίσης στρατηγικά όπλα καθώς μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους και διαθέτει μεγάλη αυτονομία.

Τα νέα υποβρύχια έχει προηγμένη τεχνολογία και θα δώσει στην Αίγυπτο τη δυνατότητα ανάπτυξης κι επιχειρήσεων τόσο στη Μεσόγειο όσο και την Ερυθρά Θάλασσα.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail