State Department προς Αμερικανούς: Χώρα υψηλού κινδύνου η Τουρκία - κινδυνεύετε με απαγωγή

Freepen.gr - Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόσθεσε έναν νέο δείκτη στις ταξιδιωτικές του συμβουλές για να επισημάνει τον υψηλό κίνδυνο απαγωγής σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και πολλών χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Μια ετικέτα "Κ" θα προστεθεί σε ορισμένες ταξιδιωτικές συμβουλές για την καλύτερη επικοινωνία των ταξιδιωτικών κινδύνων, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του την Τρίτη, μία ημέρα μετά την αίτηση του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ ότι οι απαγωγείς ενός Αμερικανού τουρίστα στην Ουγκάντα ​​θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ο δείκτης δεν αντανακλά την αύξηση της απειλής.

«Ο δείκτης κινδύνου "Κ" διευκολύνει την αναγνώριση του κινδύνου απαγωγής ή λήψης ομήρων σε πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν ή διαμένουν στο εξωτερικό», δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με The Wall Street Journal.

Ο δείκτης συνδέεται με άλλους που χρησιμοποιούνται σε ταξιδιωτικές συμβουλές, όπως το "Τ" για τρομοκρατία, το "Ν" για φυσική καταστροφή και το "U" για πολιτικές αναταραχές, ανέφερε το WSJ.

Η Τουρκία κατά τα τελευταία χρόνια συνέλαβε δεκάδες δικούς της πολίτες στο εξωτερικό και κατείχε πολλούς Αμερικανούς πολίτες με ποινικές κατηγορίες - μια πρακτική που ορισμένοι παρατηρητές χαρακτήρισαν «διπλωματία ομήρων».

Την Τρίτη, οι γερουσιαστές Roger Wicker και Ben Cardin εισήγαγαν ένα νομοσχέδιο που θα απαιτούσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλλουν κυρώσεις σε όλους τους ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για αυτό που αποκαλούσαν την παράνομη κράτηση αμερικανών πολιτών και τοπικών προξενικών υπαλλήλων.

Το νομοσχέδιο αφορά τον διπλό τούρκο-αμερικανικό πολίτη και επιστήμονα της NASA Serkan Gölge, ο οποίος καταδικάστηκε για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση νωρίτερα αυτό το έτος και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κι έξι μήνες φυλακή.

Ο Αμερικανός πάστορας Andrew Brunson ήταν μεταξύ εκείνων που φυλακίστηκαν μετά το πραξικόπημα. Απελευθερώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

"Ενώ η τουρκική κυβέρνηση έκανε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση με την απελευθέρωση του πάστορα Andrew Brunson τον περασμένο Οκτώβριο, πρέπει να γίνουν περισσότερα για να δείξει η Τουρκία καλή πίστη και να ενεργήσει σαν σύμμαχος του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο δημοκρατικός γερουσιαστής Thom Tillis, ένας από τους έξι εισηγητές του νομοσχεδίου της Τρίτης.

Οι χώρες που λαμβάνουν το σήμα "K" είναι: Αφγανιστάν, Αλγερία, Αγκόλα, Μπαγκλαντές, Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Κολομβία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Αιθιοπία, Αϊτή, Ιράν, Ιράκ, Κένυα, Λίβανος, Λιβύη, Μαλαισία, Μάλι , Μεξικό, Νίγηρας,  Νιγηρία, Πακιστάν, την Παπουασία-Νέα Γουινέα, τΦιλιππίνες, Ρωσία, Σομαλία, Νότιο Σουδάν, Σουδάν,  Συρία, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Τουρκία, Ουγκάντα, Ουκρανία, Βενεζουέλα και Υεμένη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail