Τελικά το να ξεφτιλίζεις τους Ελληνες είναι προοδευτικό

vargazs /pixabay
Τελικά το να ξεφτλίζεις τους Ελλήνες είναι προοδευτικό και σου φέρνει μέχρι και υπουργείο ή θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, όσο γελοίες και ανιστόρητες είναι οι απόψεις σου. Μπορείς να λες ότι οι Ελλήνες είναι παιδιά των Οθωμανών κατακτητών τους, πως είμαστε τεχνητό έθνος αν και αυτό το έθνος από την εποχή του Ηροδότου ήξρε τι αποτελεί έθνος (ομόγλωσσον ομότροπον ομόαιμον και θεών ιδρύματα κοινά και θυσίαι).

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Φυσικά ο Ηρόδοτος δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα έρχονταν οι Οθωμανοί μπαμπάδες μας με το παιδομάζωμα, τους βίαιους εξισλαμισμούς, το δουλεμπόριο και ότι εξαιτίας τους ένα κομμάτι του ελληνισμού χάθηκε για πάντα και ένα άλλο έχασε την γλώσσα ή τη θρησκεία αλλά όχι την ταυτότητά του.

Ο ορισμός του Ηροδότου δεν είναι απόλυτος, μπορεί και κάποιος που δεν έχει ελληνικό αίμα να αποτελέσει μια χρήσιμη προσθήκη στο έθνος. Για αυτό το ομότροπον θα έπρεπε να είναι βασικό και κυρίαρχο κριτήριο.

Εκτός από τον Ηρόδοτο ευπάρχουν πολλά αλλά στοιχεία που δείχνουν ότι πρόγονοί μας ήξεραν ότι ήταν ένα σύνολο διακριτό από τους άλλους όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες στους οποίους επιτρεπόταν να μετέχουν μόνο Ελλήνες και στους οποίους επιτράπηκε η συμμετοχή του Αλάξανδρου του Α' της Μακεδονίας αφού οι κριτές έκριναν ότι κατάγεται από το Αργός.

Είναι προοδευτικό να αρνείσαι τις γενοκτονίες και τις εθνοκοθάρσεις των Ελλήνων, να δοξάζεις Τούρκους και Βουλγαροφασίστες όσο αστείος και αν καταντάς χρησιμοποιώντας για παράδειγμα σαν δικαιολογία για τη γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων την παρουσία του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη το 1919 ενώ οι Νεότουρκοι είχαν αρχίσει τη γενοκτονία από το 1914.

Θα σταματήσει να είναι προοδευτικό να ξεφτιλίζεις τους Έλληνες, όταν οι Έλληνες αποφασίσουν να απομονώσουν αυτούς που τους ξεφτιλίζουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail