Ποιος ο «ελεύθερος σκοπευτής» «Sniper Roketi» των Τούρκων που μας...στοχεύει!

Ενώ το καθεστώς Ερντογάν βγαίνει τραυματισμένο από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, η τουρκική πολεμική μηχανή δεν παύει συνεχώς να μηχανεύεται τρόπους αντιμέτωπης των αντιπάλων της Τουρκίας, (πόσοι ;;;), με όλα τα δυνατά μέσα.

Από: nikosxeiladakis.gr - Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το περίφημο πολύκανο ρουκετοβόλο «Sniper Roketi», παρουσίασε πριν από λίγο καιρό η τουρκική πολεμική βιομηχανία ROLETSAN, με τα συνηθισμένα μηνύματα προς όποιον επιβουλεύεται την τουρκική κυριαρχία (το μόνιμο τουρκικό άγχος).



Το πυροβόλο ρουκετών έχει την δυνατότητα ρήψης βολών σε βεληνεκές 25 χιλιομέτρων με χρήση ρουκετών 122 mm και χρησιμοποιείται και σε χερσαίες επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας.

Το ρουκετοβόλο-πολυβόλο είναι της πλατφόρμας «Sakarya» της πολεμικής βιομηχανίας Roketsan και του τύπου όπως αναφέρεται (TR-122).

Οι δοκιμές που έγιναν στέφτηκαν όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι με επιτυχία και έγιναν σε ύψιστο βεληνεκές 25 χιλιόμετρα ενώ οι βολές έτυχαν ακριβώς στους στόχους τους, όπως… υποστηρίζουν.

Το ρουκετοβόλο αυτό έχει την δυνατότητα να ενσωματωθεί σε πολεμικά αεροσκάφη διευρύνοντας έτσι την πολεμική ικανότητα των αεροσκαφών.

Παρόμοιο σύστημα ρουκετοβόλου όπως αναφέρεται έχει το Ισραήλ της πολεμικής φίρμας IAI και με βάση το πρότυπο αυτό κατασκευάστηκε και το τουρκικό αντίστοιχο.

Η χρήση του από πολεμικά αεροσκάφη διευρύνει τις δυνατότητες και τις ταχύτητες απόδοσης του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail