Η απάτη των Πρεσπών δε θα περάσει

Η Πρωταπριλιά 2019 προσφέρεται για τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο με ομιλία αφιερωμένη στην Απάτη των Πρεσπών. Πρόκειτα για τη χειρότερη συμπαιγνία του πολιτικού κατεστημένου των Αθηνών ενάντια στην Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδας αφού, με την επικύρωσή της "τελικής Συμφωνίας" στις 25-1-19, παραχωρήθηκε εθνική ταυτότητα "Μακεδόνων" στο πολυεθνικό κρατίδιο των Σκοπίων/Βαρντάρσκα.

Του Δημήτρη Γιαννόπουλου

Ποια είναι η αυτή Απάτη, που διαρκεί σχεδόν 28 χρόνια;
Είναι η απάτη που ξεκίνησε από τον ευτελισμό του Ζητήματος των Σκοπίων το 1991-92 σε πρόβλημα "ονομασίας" ("ονοματολογικό") και όχι σφετερισμού εθνικής ταυτότητας Μακεδόνων, για να καταλήξει σε μια συμφωνία-τέρας με την οποία το Καθεστώς των Αθηνών -- εκτός από μια απαράδεκτή "επίσημη ονομασία Βορεια Μακεδονία (περιορισμένης χρήσης)" -- παραδίδει στους Σκοπιανούς εθνική ταυτότητα, γλώσσα, ιστορία και ..."πολιτιστική κληρονομιά" Μακεδόνων!
Και σαν να μην έφταναν αυτές οι ανήκουστες παραχωρήσεις "εθνικής ήττας χωρίς πόλεμο", η Ελλάδα υποχρεώνεται σε "στρατηγική συνεργασία με τα Σκόπια σε όλους τους τομείς" (Αρθρο 9) ενώ η Βαρδάρσκα αποκτά επιπλέον ελεύθερη προσβαση στα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Καβάλας, στην ελληνική ΑΟΖ, όταν και όποτε αυτή οριοθετηθεί (Αρθρο 13), συμμετοχή στην "κατασκευή, συντήρηση και χρήση διασυνδεόμενων με την Ελλάδα αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, υφιστάμενων και σχεδιαζόμενων" (Αρθρο 14).

Η Αθήνα υποχρεώνεται επίσης να "μεταφέρει στα Σκόπια τεχνογνωσία και εμπειρία σε τομείς υποδομών μεταφορών και επικοινωνιακών διασυνδέσεων, ...πληροφορίες, επιστημονικά και τεχνικά αρχεία, περιλαμβανομένης της ψηφιακής τεχνολογίας και της νανοτεχνολογίας" (Αρθρο 15).
Η Ελλάδα δεσμεύεται να επιβάλει καθεστώς άμεσης, έμμεσης και "προληπτικής λογοκρισίας" σε κάθε δημόσια εκδήλωση ή δημοσίευση που είναι αντίθετη στη Συμφωνία των Πρεσπών ή "προσβάλει" τον "μακεδονισμό" των Σκοπίων (Αρθρο 6) αλλα και να αλλάξει τη διδασκαλία και τα βιβλία ιστορίας, τα τοπωνύμια, τους χάρτες κλπ. (Άρθρο 8), παραβιάζοντας έτσι θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ελληνων πολιτών όπως ελευθερία του λόγου, του αυτοπροσδιορισμού, της επικοινωνίας, της έρευνας, της προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η διαχρονική Απάτη, που καθιστά την Συνθήκη των Πρεσπών παράνομη και ΑΚΥΡΩΣΙΜΗ είναι η εξής:

Από τη μια, μας έκαναν να πιστεύουμε όλα αυτά τα χρόνια ότι υπάρχει συζήτηση για ένα αποδεκτό στους Ελληνες "όνομα" των Σκοπίων, με αντάλλαγμα την διπλωματική αναγνώρισή τους από την Αθήνα με αυτή την νέα επίσημη (συνταγματική) ονομασία. Από την άλλη, το κρυφό "διαπραγματευτικό πλαίσιο" στα παρασκήνια ήταν να υιοθετήσουν τα Σκόπια μια σύνθετη ονομασία με τον όρο "Μακεδονία" ώστε να κατοχυρώσουν εθνική ταυτότητα Μακεδονικού κράτους και εθνότητα Μακεδόνων, με αντάλλαγμα την αναγνώρισή τους ως εθνικά Μακεδόνες από την Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα δηλαδή οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες των Αθηνών είχαν συμφωνήσει μυστικά με τους Σκοπιανούς και τους μεσολαβητές του ΟΗΕ, τα Σκόπια να κρατήσουν και να εμπεδώσουν διεθνώς Εθνική Ταυτότητα Μακεδόνων αλλά παράλληλα να υποκρίνονται ότι διαπραγματεύονται με την Αθήνα μια ονομασία που δεν θα υποδηλώνει “εδαφικές διεκδικήσεις ή αλυτρωτικές βλέψεις”.
Ολα αυτά, χωρίς να διευκρινίζεται ποτέ η εθνική ταυτότητα του κρατιδίου που θα μπορούσε να αποκλείσει τέτοιες διεκδικήσεις ή βλέψεις.

Γιατί το μόνο νόμιμο και ιστορικά έγκυρο όνομα των Σκοπίων που θα παρείχε διασφαλίσεις φιλικών σχέσεων με την Ελλάδα ήταν το όνομα Δημοκρατία του Βαρδάρη (Βαρδάρσκα).

Το γεγονός πως η ελληνική πλευρά ουδέποτε έθεσε σαφώς θέμα εθνικής ταυτότητας των Σκοπιανών και της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ επίσημης ονομασίας (Βαρδάρσκα) που θα απέκλειε εθνικό κράτος Μακεδόνων βορείως της ελληνικής Μακεδονίας, είναι απόδειξη της απάτης που εξυφάνθηκε σε βάρος της εθνικής υπόστασης του Ελληνικού Λαου.

Σύμφωνα μάλιστα με τον δημοσιογράφο Σταύρο Λυγερό, το κρυφό "διαπραγματευτικό πλαίσιο" της Συμπαιγνίας Αθηνών-Σκοπίων ισχύει "εδώ και δεκαετίες"!

Το μόνο που έπρεπε να γίνει για να αποκαλυφθεί και "νομιμοποιηθεί" η Απάτη του "ονοματολογικού", ήταν η άνοδος στην εξουσία μιας κυβέρνησης στρατευμένων ανθελλήνων για να την προσυπογράψει.

Επ' αυτού, ενδιαφέρουσα είναι και η διατύπωση της Ντόρας Μπακογιάννη:

“Η αλήθεια είναι, και πρέπει να λεχθεί καθαρά, οτι μια Συμφωνία η οποία είναι διεθνής και έχει παράξει αποτελέσματα (είσοδο Σκοπίων στο ΝΑΤΟ) δεν μπορεί καμία Κυβέρνηση να την αλλάξει, ΑΛΛΑ. .. “μακροπρόθεσμα” επειδή δεν έχει αντιμετωπιστεί το ΤΑΥΤΟΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του Αλυτρωτισμού (σε αντιδιαστολή με το "ονοματολογικό" πρόβλημα) θα υπάρξουν προβλήματα και εντός της γειτονικής χώρα και εκτός (δηλαδή στην Ελλάδα)”.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail