Το θηριώδες αντιτορπιλικό Severomorsk κατέπλευσε στη Λεμεσό - Βρίσκεται σε αποστολή από τον Ιούλιο του 2018

Freepen.gr - Το  μεγάλο πλοίο Severomorsk του Βόρειου Στόλου, που βρίσκεται σε ένα μακράς διάρκειας ταξίδι για εννέα μήνες, έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Βόρειου Στόλου την Τρίτη και μεταδίδει το TASS.

"Το πλοίο θα αγκυροβολήσει για λίγες μέρες για λόγους τροφοδοσίας αλλά και να δοθεί κάποια σύντομη άδεια στην ακτή για τους ναυτικούς" ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Το Severomorsk ξεκίνησε ένα ταξίδι μεγάλων αποστάσεων από την κύρια βάση του Βόρειου Στόλου, στο Severomorsk, στις 5 Ιουλίου 2018. Στο πρώτο στάδιο της αποστολής, το πλοίο έπλευσε πάνω από 30.000 ναυτικά μίλια, επισκεπτόμενο τα λιμάνια του Αλγερίου, του Τζιμπουτί, της Μοζαμβίκης και της Μαδαγασκάρης . Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου, το πλοίο πέρασε ορισμένες τεχνικές επισκευές του στην κύρια βάση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, τη Σεβαστούπολη. Έκτοτε, το πλοίο έχει πλεύσει άλλα 6.000 μίλια.

Το Severomorsk έχει εκτόπισμα 7.570 τόνοι και το μήκος του είναι 163.5 μέτρα. Τα πυροβόλα όπλα του πλοίου περιλαμβάνουν τον εκτοξευτήρα πυραύλων URK-5 Rastrub-B που μπορεί να χτυπήσει τόσο τα υποβρύχια όσο και τα πλοία, το σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος 3K95 Kinzhal και δύο βάσεις πυροβόλων όπλων 100 mm. Το Severomorsk φέρει επίσης δύο ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Ka-27.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail