Αποστολάκης: Η προμήθεια S-400 από την Τουρκία μας ανησυχεί - Δεν πρόκειται για αμυντική κίνηση

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, παρέστη σε συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση της αμυντικής έκθεσης με τίτλο ‘’DEFENCE EXHIBITION ATHENS’’ (DEFEA). 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα από το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων ROTA ΑΕ. 

Ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την παράδοση των αντι-αεροπορικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία εκτιμώντας ότι δεν πρόκεται για αμυντική δυνατότητα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, σας ανησυχεί η τελευταία εξέλιξη Μόσχα-Άγκυρα με τους S-400 μετά τη συνάντηση Πούτιν –Ερντογάν; Τον εξοπλισμό της Άγκυρας, όπως λέει σύντομα, με S-400; Μέχρι τον Ιούλιο; Ευχαριστώ.

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, ο εξοπλισμός της Άγκυρας με S-400 είναι κάτι που μας ανησυχεί από την ώρα που ανακοινώθηκε. Είναι μια δυνατότητα που προκύπτει για τη γείτονα χώρα, την οποία δε μπορούμε να την πάρουμε και να τη θεωρήσουμε σαν αμυντική δυνατότητα, όπως χαρακτηρίζεται από την Τουρκία. Βλέπετε ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή κρίση στις σχέσεις της Αμερικής με την Τουρκία εξαιτίας αυτού του θέματος. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, οι θέσεις μας είναι συγκεκριμένες, τις απόψεις μας τις έχουμε καταθέσει και περιμένουμε να έχουμε καλύτερη εξέλιξη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail