Η στρατηγική των σουβλατζίδικων

jcvelis / pixabay


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ πριν από λίγο: "Γνωρίζεται ότι οι διαδικασίες για τη μετακίνηση της 32 ΤΑΞΠΝ από την περιοχή του Βόλου αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας".

Patsoules Dimitrios

Η μετακίνηση ήταν τελειωμένη υπόθεση, με το 505 ΤΠΝ να μετακινείται στο στρατόπεδο Παλάσκα, και το 521 με τις υπόλοιπες υπομονάδες να ακολουθούν στον Αυλώνα δίπλα στο 575 ΤΠΝ.
Και όμως, τελευταία στιγμή οι ετοιμασίες "αναστέλλονται". Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το πρόβλημα είναι ότι τα σουβλατζίδικα του Βόλου θα χάσουν πελατεία, και ότι μερικοί "βολεμένοι" θα χάσουν την βόλεμά τους. Όλα αυτά φυσικά υπερέχουν των επειγόντων αμυντικών αναγκών στο Αιγαίο, όπου η Τουρκία μπορεί από στιγμή σε στιγμή να εκδηλώσει από απλό θερμό επεισόδιο μέχρι πλήρης κλίμακος εισβολή σε νησί ή νησιά.

Η μετακίνηση της 32 ΤΑΞΠΝ είχε θεωρηθεί από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης ως κορυφαίας προτεραιότητας εν όψει των τουρκικών απειλών, και σίγουρα διόρθωνε τον παραλογισμό οι Πεζοναύτες να βρίσκονται μακριά από τον αποβατικό στόλο, ο οποίος χρειάζεται 2 ημέρες να ανέβει να τους πάρει και να κατέβει στον Σαρωνικό για να αρχίσει να κατεβαίνει προς το νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα όπου εστιάζεται ο τουρκικός κίνδυνος.

Μάλιστα ο υπουργός είχε εξηγήσει προσωπικά σε βουλευτή της περιοχής Βόλου τους επείγοντες εθνικούς λόγους για την μετακίνηση της 32 ΤΑΞΠΝ. Αλλά τελικά φαίνεται ότι νίκησε η ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ. Γιατί είναι πασιφανές ότι η διαταγή είναι πολιτική και έρχεται από πολύ ψηλά. εκεί που μετράνε τα ψηφαλάκια για να καταρρεύσουν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Αλλά αυτό δεν είναι παράξενο για ανθρώπους που ανερυθρίαστα πούλησαν την Μακεδονία, μιλάνε για συνδιαχείριση στο Αιγαίο, αδιαφορούν για τα εγκλήματα των Αλβανών κατά των Βορειοηπειρωτών και για την καθημερινή σφαγή των Ελλήνων από λαθρομετανάστες και πάσης φύσεως εγκληματικά στοιχεία.

Η ξεφτίλα ανήκει στους Νεοέλληνες που έχουν "γραμμένη" την πατρίδα, αδιαφορούν αν θα χάσουμε νησιά και αν θα σφαγούν Έλληνες όπως στην Κύπρο, προκειμένου να έχουν πελατεία και να γεμίζει η τσέπη τους. Αν και τους είχαν υποσχεθεί ότι η εκπαίδευση πολλών μονάδων όπως της 1 ΤΑΞΑΣ θα διεξάγεται από τις πρώην εγκαταστάσεις των Πεζοναυτών. Και όμως δεν τους αρκούσε. Θέλουν πολύ πελατεία.

Αλλά υπάρχουν και στελέχη που πήγαν να δηλώσουν ότι φεύγουν από τις Ειδικές Δυνάμεις γιατί τους χαλάει τα σχέδια ζωής η μετακίνηση. Δηλαδή Ένοπλες Δυνάμεις-Δημόσιου Βολέματος. Γιατί γι αυτό μπήκαν στον στρατό. Όχι να είναι πολεμιστές, αλλά για να έχουν το βρέξει-χιονίσει, όπως οι κοπρίτες του καθεστωτικού Δημοσίου.

Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει η λογική και το εθνικό συμφέρον, και όχι το συμφέρον των σουβλατζίδικων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail